Tjekkisk overraskelse tager French Open-titlen

Barbora Krejčíková blev lørdag den blot anden tjekke i historien til at vinde kvindernes French Open-titel.

Tjekkiske Barbora Krejcíková har været den helt store sensation ved French Open i år, og hun kronede to fantastiske uger ved at slå russeren Anastasia Pavlyuchenkova i finalen. Gonzalo Fuentes/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Paris. Inden årets French Open havde nogen næppe forudset, at kvindernes singlerække ville få en tjekkisk vinder.

Men lørdag afsluttede 25-årige Barbora Krejčíková en sensationel og overraskende turnering med en finalesejr på 6-1, 2-6 og 6-4 over russeren Anastasia Pavlyuchenkova.

Krejčíková, som har flotte resultater i double på meritlisten, havde kun været i hovedrunden i single i en grand slam-turnering fem gange tidligere inden årets French Open.

Hun havde dog vundet sin første WTA-singletitel tidligere i år, men det må alligevel siges at være en gedigen overraskelse, at hun kunne løfte trofæet på det parisiske grus.

Krejčíková kom ellers skidt fra start og blev brudt allerede i første parti. Men derfra overtog hun totalt kontrollen.

Hun brød straks tilbage og fortsatte ad den ensrettede vej til sætsejr.

Den useedede tjekke, som primært har haft succes i double tidligere i karrieren, tog seks partier på stribe og tog første sæt med overbevisende 6-1 på bare en halv time.

Pavlyuchenkova var også finaledebutant i grand slam-sammenhæng, men med 12 WTA-titler i single gennem karrieren burde hun være en smule mere vant til finalepresset end sin fire år yngre modstander.

Russeren diskede i glimt op med smukt spil og flotte stopbolde, men hun havde enormt svært ved at finde en rytme i kampen.

Pavlyuchenkova forsøgte at tage mere initiativ i duellerne fra andet sæts start. Det gav pote med det samme.

Hun holdt sin egen serv og brød tjekken til 2-0. Nu var russeren i teten og dirigerede slagene flot rundt på hele banen.

Hun buldrede afsted til 5-1 og var på vej til at sende kampen ud i afgørende sæt efter blot en times spil. Men pludselig fik hun problemer med det ene lår.

Krejčíková brød tilbage, men efter en gang behandling var russeren tilbage i teten og vandt sættet med 6-2.

Efter to sæt med klar dominans af en af spillerne blev tredje sæt tæt og spændende.

Begge formåede at bryde den anden, og foran 5-3 tilspillede Krejčíková sig to matchbolde i russerens serv.

Pavlyuchenkova gravede dybt og brugte sin rutine til at afværge dem begge, og kort efter måtte tjekken selv serve triumfen i hus.

Hun får dog ikke tid til at fejre triumfen for alvor. Hun er som sagt doublespecialist, og søndag står hun også i French Open-finalen i double sammen med landsmanden Kateřina Siniaková.

De to vandt i 2018 både French Open og Wimbledon sammen.

/ritzau/