Tinkov: Mit cykelhold er mit legetøj

For Bjarne Riis var cykelholdet Tinkoff-Saxo Bank årsag til meget hovedpine. Den nye holdejer lader til at se mere roligt på det. Fold sammen
Læs mere

Den excentriske holdejer Oleg Tinkov, der i december overtog Bjarne Riis' cykelhold Team Tinkoff-Saxo Bank, anser ikke holdet for en god forretning, men snarere som et godt stykke legetøj. Det var i lang tid en af Riis' største hovedpiner at finde nye sponsorer til at poste penge i danskerens cykelhold. Den historie har ændret sig nu, for den russiske forretningsmand har ikke nogle problemer med at spendere lidt på det, han kalder sit nye legetøj.

- Jeg nyder at have et cykelhold, og det er mit legetøj. Bjarne (Riis, red.) tjente måske nogle penge på at have holdet, men jeg tjener ikke noget på det her, for jeg investerer en del i det. Det er rent legetøj, fortæller Tinkov til TV2.

Ifølge den 46-årige rigmand er der ikke nogen indtægter i cykelsporten, hvorfor det er svært at tjene nogen egentlige penge på det. Samtidig ser han dog ikke sine investeringer som et tab.

- Jeg ville ikke kalde det at tabe. Nogle mennesker køber en yacht som legetøj, og bruger 50 mio. euro på den, jeg ser holdet som mit legetøj, og jeg elsker det, fortæller Tinkov.