Tinkov: Jeg fyrede Riis, fordi han ikke lavede noget

Oleg Tinkov og Bjarne Riis.
Læs mere
Fold sammen

I et interview med den russiske udgave af Eurosport forklarer Oleg Tinkov for første gang i dybden, hvorfor han først suspenderede og siden fyrede Bjarne Riis fra Tinkoff-Saxo.

Oleg Tinkov kan bare ikke lade være. På trods af at parterne - Bjarne Riis og Oleg Tinkov - blev enige om ikke at udtale sig mere om afskedigelsen af den danske team manager, så fortæller Tinkov alligevel om årsagen til, at den rige holdejer besluttede sig for at skubbe Riis ud i kulden.

Efter fyringen har der været mange bud på, hvorfor den ikke gik længere for Bjarne Riis, men Tinkov skyder ifølge radsport-news.com det hele ned i interviewet med det russiske Eurosport.

»Alle de forklaringer, som der har været fremme i offentligheden om grunden til bruddet med Riis, har ingenting med sandheden at gøre.«

»Jeg har fyret Riis, fordi han faktisk ikke lavede noget til sidst. Han fungerede i virkeligheden ikke som manager,« siger Oleg Tinkov.

Måske har Oleg Tinkov i længere tid overvejet at fyre Bjarne Riis, men hvis resultaterne havde været bedre i starten af sæsonen for Tinkoff-Saxo, så kunne der muligvis stadig have været plads til danskeren på holdet.

Men hverken Alberto Contador eller Peter Sagan har leveret endnu i 2015.

Ifølge BTs oplysninger blev en middag i byen skelsættende for bruddet. Aftenen før startskuddet til Tirreno-Adriatico var Bjarne Riis taget på restaurantbesøg i venners lag.

Oleg Tinkov dukkede angiveligt uanmeldt op og måtte vente på Bjarne Riis til et godt stykke ud på natten. Det kan have været den nok så berømte dråbe for Oleg Tinkov, der fik vandet i bægeret til at løbe ud over kanten.

Uanset hvad der i sidste ende fik kæden til at hoppe af i samarbejdet, så virker Tinkov generelt ikke til at have været imponeret over Riis' arbejdsindsats.

»Han (Riis, red.) kom kun til løbene og gav rytterne deres dessiner. Jeg mener, at det er lige så meget min funktion som ejer, som det var hans som team manager,« siger Oleg Tinkov.

Med udtalelsen giver russeren ny næring til de historier, der har været fremme om, at han hellere end gerne blander sig i det taktiske i forhold til løbene, hvilket ellers har været en stor del af Riis' ansvar.

Steven de Jongh har overtaget efter Riis, og hollænderen er nu ledende sportsdirektør på Tinkoff-Saxo.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!