Tinkov i nyt voldsomt angreb på Riis

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kærlighedshistorien om Bjarne Riis og Oleg Tinkov er for længst endt i et brud, der vil gå over i historien. De to tidligere kompagnoner er ikke længere på talefod, og siden Oleg Tinkov købte Tinkoff-Saxo af Bjarne Riis har den storrige russer ikke været bange for at sende en stikpille eller to af sted mod Riis.

Men det hidtil mest voldsomme angreb har ladet vente på sig. Og det kommer nu – ovenpå rygter om, at Bjarne Riis er i gang med at finde sin vej tilbage til cykelsporten og muligvis vil gøre det via et tilbagekøb af sit tidligere hold.

 

»Han kan købe mit hold, hvis han vil. Det kan alle. Jeg er ligeglad med, om det er Riis eller en sheik fra Abu Dhabi eller Dubai. Det vil være en forretnings-beslutning for mig. Jeg betalte Riis 4,5 mio. euro (33,5 mio. kroner). Hvis nogen tilbyder mig mere, vil jeg overveje at sælge. Men jeg tvivler ærlig talt på, at de har pengene. Riis virker besat af at komme tilbage. Han vil have sit gamle hold tilbage på grund af sit ego og det, der skete. Men sandheden er, at Riis ikke nogen rigtige penge til at købe holdet, og Lars (Seier Christensen, direktør i Saxo Bank, red.) har heller ingen. Danskerne søger altid efter en handel, men de er for nærige. De har ikke pengene, som nogle russere og arabere har,« siger Oleg Tinkov til Cyclingnews.

 

At Bjarne Riis ikke har penge nok ifølge Tinkov er en ting. Men en helt anden ting er, at russeren slet ikke mener, at det vil være til gavn for cykelsporten at få Bjarne Riis tilbage. Til det er Riis' fortid efterhånden for plettet, mener Tinkov. Han går så langt som til at sammenligne Riis med den noget upopulære og stordopede Lance Armstrong.

 

»Jeg har ikke hørt fra Riis, siden han forlod mit hold. Jeg har talt med Lars Seier Christensen et par gange og ved, at han (Riis, red.) gerne vil tilbage. Men hvis du spørger mig, begår han en fejl. Jeg synes, at han efter sine seneste indrømmelser i Anti Doping Danmark-rapporten er ligesom Lance Armstrong. Han er persona non grata i cykling. Men hvis han vil tilbage, kan jeg ikke stoppe ham – det er hans ret. Selvom jeg ikke synes, det er godt for cykelsporten,« siger Tinkov, der også fortæller, at Riis skal have fart på, hvis han har håb om at vende tilbage allerede til den kommende sæson.

»Hvis nogen vil købe holdet, skal de være hurtige. De har nok to uger tilbage. For når vi har vores første holdmøde i Kroatien i slutningen af måneden, er det for sent.«