Tinkov: Bjarne Riis fortjener at blive glemt

Oleg Tinkov opfordrer til at glemme alt om Bjarne Riis. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bjarne Riis fortjener at blive glemt. Derfor vil Oleg Tinkov ikke forholde sig til Anti Doping Danmarks rapport og den rolle, som Riis spiller i den.

Det fortæller den russiske rigmand og cykelholdsejer i et længere blogindlæg på cyclingnews.com.

»For at være helt ærlig, så vil jeg slet ikke tale om Bjarne. For mig er der ikke noget nyt. Hvad er det nye? Vi ved alle sammen, at i den periode var der en masse folk, som dopede sig, og jeg forstår ikke, hvorfor det danske forbund går så langt tilbage. Jeg kan ikke se noget nyt eller nogen fremadrettede ideer.«

»Jeg synes, at vi skal lade Bjarne være og lade ham nyde sin status som pensionist i Lugano sammen med sin familie. Jeg synes, at han fortjener, at vi glemmer ham,« siger Tinkov, som altså ikke vil rode op i fortiden, men heller ikke mener, at der er nogen grund til at mindes Riis.

I samme blog-indlæg gør den kontroversielle russiske holdejer sig nogle overvejelser om fremtiden. Han er klar til at fortsætte parløbet med Saxo Bank, men det vil ikke genere ham, hvis Lars Seier springer fra efter denne sæson.

»Som sædvanlig skal vi mødes med Saxo Bank under Tour de France og beslutte, hvad vi gør i 2016. Hvis de fortsætter som sekundær sponsor, vil det være fint, men hvis de stopper, vil det også være fint. Så kan vi få et stort, flot Tinkoff-logo på brystet,« funderer russeren.

Han overvejer i øvrigt at boykotte næste års Tour de France. Formålet skulle være at tvinge løbsarrangørerne til at betale flere penge til holdene, som stiller op.

»Jeg er klar til at boykotte Tour de France 2016 for at få dem til at forstå, at tingene skal ændres. Det er ikke så stor en ting. Det samme sker i andre sportsgrene, spillerne er gået i strejke i NBA og i NHL hockey-ligaen. Jeg har råd til at undvære Tour de France i et år, hvis alle holdene bliver enige om at lade være med at komme. Selvfølgelig vil det gøre ondt på fansene på den korte bane, men det er overordnet set godt for sporten på den lange. Ellers må vi fortsætte kampen. Jeg håber virkelig, at ASO (tour-arrangørerne, red.) forstår det,« lyder truslen fra Tinkov, der i øvrigt også når at forholde sig til sit forhold til Peter Sagan.

Tinkov har i flere omgange beskyldt sin slovakiske stjernerytter for ikke at have leveret varen siden skiftet, og forholdet mellem dem skulle være på frysepunktet. Det dementerer russeren ikke, og han åbner op for, at Sagan kan forlade holdet i utide.

»Vi tilbragte noget tid sammen ved Schweiz Rundt og talte sammen. Det er blevet sagt, at han ikke er tilfreds og muligvis vil forlade holdet, før hans kontrakt udløber. Sandheden er, at vi begge har en kontrakt, som vi skal respektere, men alt er muligt. Vi får at se, hvad der sker efter Tour de France.«