Tinkoff-Saxo udtager tre danskere til »Helvede i Nord«

Matti Breschel er en af tre danske Tinkoff-Saxo ryttere, der skal kæmpe sig gennem forårsklassikeren Paris-Roubaix.
Læs mere
Fold sammen

Tre danskere skal forsøge at hjælpe Tinkoff-Saxos superstjerne Peter Sagan til sejr i Paris-Roubaix.

'Helvede i Nord', 'en forårsdag i helvede' eller 'klassikernes dronning'. Der er øgenavne nok at tage af til den legendariske forårsklassiker Paris-Roubaix, som bliver kørt på søndag. Netop den store prestige, der er i cykelløbet, gør, at superstjernen Peter Sagan kan lægge al fnidder og dårlige resultater bag sig i denne sæson, hvis han napper sejren.

Til at hjælpe ham er der ikke færre end tre danskere, som Tinkoff-Saxo har udtaget. Det er Matti Breschel, Michael Mørkøv og Christopher Juul-Jensen, der skal igennem de hårde strabadser på hele 253,5 kilometer, hvoraf 52,7 kilometer består af brosten.

Tinkoff-Saxos sportsdirektør Lars Michaelsen mener, at danskerne hver især får deres nøglerolle i løbet.

»Paris-Roubaix er et løb, hvor du bliver nødt til at være i front. Det er simpelthen for risikabelt at sidde og gemme sig, og der er nogle nøgleområder, hvor det er afgørende at træde ind blandt de første i bunken. Vi vil have Trusov, Brutt, Mørkøv og Tosatto til at dække første halvdel af løbet, mens Juul-Jensen, Bodnar og Breschel skal blive ved Sagan og holde ham i en god position til finalen,« siger han til cykelholdets hjemmeside.