Tinkoff-Saxo overvejer at trække holdet ud af Vueltaen

Team Tinkoff-Saxo overvejer at trække holdet ud af Vuelta a España. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Team Tinkoff-Saxo vil overveje, om holdet vil fortsætte i Vuelta a España, efter at en af holdets ryttere for anden gang i løbet kom alvorligt til skade efter at være ramt af en motorcykel.

Sergio Paulinho fra Team Tinkoff-Saxo måtte udgå på onsdagens etape af Vuelta a España, efter at portugiseren blev ramt af en motorcykel og styrtede. Paulinho måtte efter styrtet på hospitalet, hvor han blev syet med 17 sting.

Det var anden gang i årets Vuelta, at en af holdets ryttere styrtede efter at være blevet ramt af en motorcykel. I sidste uge røg sprinteren Peter Sagan i asfalten efter at være ramt af en motorcykel. Slovakken kom ikke nær så slemt til skade, men han er heller ikke længere med i løbet.

Og nu kan det være nok, mener holdet.

»I betragtning af alvoren af de to uheld, der har involveret ryttere fra Team Tinkoff-Saxo, vil vi alvorligt overveje, om det er sikkert at fortsætte løbet under de nuværende forhold,« lyder det i en officiel pressemeddelelse fra Team Tinkoff-Saxo.

Hvorvidt truslen er reel, er lidt svær at afgøre. Efterfølgende spurgte holdet på Twitter sine følgere, hvad de synes, holdet skal gøre. De vil åbenbart gerne have opbakning fra holdets fans, hvis det skal trækkes ud af løbet.

»Synes I, vi skal blive ved med at køre La Vuelta? Er det overhovedet forsvarligt for rytterne at køre?«, lyder holdets spørgsmål til følgerne.

I beskrivelsen af onsdagens uheld skriver holdet:

»Paulinho drejede til højre på nedkørslen i hurtig hastighed, hvor han nærmede sig en motorcykel, der var foran ham midt på vejen, hvad der er imod sikkerhedsregelerne. Da Paulinho nærmede sig motorcyklen, gjorde føreren intet forsøg på at undgå kollissionen, og derfor ramte motorcyklen Paulinho på hans venstre ben.«

Efterfølgende forsøgte den 35-årige portugiser at fortsætte, men da blødningen ikke ville stoppe, blev han tilset af løbslægen. Efterfølgende måtte han så køres på skadestuen.

Holdejer Oleg Tinkov havde allerede under løbet været ude med riven efter løbsledelsen:

»Tro det eller lad være, men Sergio Paulinho blev ramt af en TVE motorcykel og endte på hospitalet, hvor han er blevet syet med 17 sting. Hvad er det her for et rodet cykelløb,« spurgte russeren på Twitter.

Efter løbet var han stadig vred:

»Jeg overvejer nu at trække holdet ud af Vuelta 2015. At boykotte ASO for dette her. De betaler os ingen penge for at deltage, og de skader vores ryttere.«

Senere igen var Oleg Tinkov bare kort for hovedet:

»Boykot La Vuelta,« lød det korte budskab.

Alverdens cykelfans må afvente 12. etape for at se, om han mener det.