Tiltale: Bendtner sparkede liggende taxachauffør

Nicklas Bendtner bliver tiltalt for at have slået og efterfølgende sparket en taxachauffør i Indre København i september, fremgår det af sagens anklageskrift. Sagen begynder i næste uge.

Nicklas Bendtner.
Nicklas Bendtner bliver tiltalt for at have slået og efterfølgende sparket en liggende taxachauffør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Åserud, Lise

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner bliver ikke kun tiltalt for at have slået en taxachauffør 9. september.

Ifølge anklageskriftet, som Berlingske netop har fået aktindsigt i, fremgår det, at Bendtner er tiltalt for først med knyttet næve at have slået chaufføren, som faldt til jorden, hvorefter Bendtner skulle have sparket ham.

Chaufføren væltede ifølge tiltalen om på ryggen efter slaget fra Bendtner, som fulgte op med et spark i ansigtet, der kostede chaufføren en tur på operationsbordet for kæbebrud.

Bendtner er tiltalt efter den milde voldsparagraf, hvor strafferammen er fængsel i op til tre år.

Det var det norske medie Adressavisen, der først kunne løfte sløret for hele tiltalen mod den danske fodboldspiller, som flere danske medier nu også har fået indsigt i.

Taxachauffør også tiltalt

Episoden fandt sted omkring kl. 2.30 natten til 9. september i det centrale København.

Foruden Bendtner og chaufføren var også Philine Roepstorff, Bendtners kæreste, med på taxaturen. Hun har tidligere forklaret, at Bendtner tyede til selvforsvar, da chaufføren angreb dem.

Den 30-årige tidligere landsholdsspiller har via sin advokat tidligere oplyst, at han nægter sig skyldig i anklagen.

Det samme gør taxachaufføren, der også er blevet tiltalt i sagen for forsøg på vold. Det fremgår således, at chaufføren, der ikke havde fået sin betaling for taxaturen, kastede en »ukendt genstand« i retning mod Bendtner og hans kæreste. Chaufføren ramte ikke.

Chaufførens advokat, Mette Grith Stage, har fortalt BT, at der kommer et erstatningskrav mod fodboldspilleren, fordi chaufføren har fortsat er sygemeldt som følge af de skader, han pådrog sig.

Det er ikke første gang, Nicklas Bendtner stifter bekendtskab med det danske retssystem.

I marts 2013 blev angriberen frakendt retten til at køre bil i tre år samt idømt en bøde på 842.000 kroner, fordi han med en alkoholpromille på 1,75 kørte mod ensretningen på Gammel Strand i København.

Derudover har han tidligere mistet kørekortet i England for at køre for stærkt og været involveret i episoder omhandlende hærværk.

Rosenborg-spilleren skal 2. november møde i retten for at forklare sig.