Tilfredshed med Sastre

Selvom Team CSCs kaptajn Carlos Sastre var en af mange, der ikke kunne følge trop, da Michael Rasmussen og Alberto Contador for alvor satte tryk på i Pyrenæerne, var der tilfredshed i den danske lejr.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

»Han levede op til vores forventninger, da han viste, at han også i år kan være med blandt de stærkeste i feltet,« konkluderede sportsdirektør Kim Andersen.

»Vi vidste godt, at han ikke kunne følge med folk som Contador og Michael, hvis de var i absolut topform, hvilket resultatet viser, at de var. Hans eneste chance var, hvis de var gået ned.«

På forhånd havde spanieren bebudet, at han satsede mere på Pyrenæerne end Alperne. Ifølge sportsdirektøren en påstand, der blev underbygget med kørslen i går.

Sastre sluttede på en femteplads foran forhåndsfavoritter som Cadel Evans og Andreas Klöden og er nu at finde på sjettepladsen i klassementet. Med næsten seks minutter op til den gule trøje.

Også Jens Voigt forsvarede det danske holds farver, da han kom i mål med en gruppe, der var fem et halvt minut efter dagens dynamiske bjergduo Cantador/Rasmussen. Det hører med til historien, at tyskeren sammen med Christian Vande Velde og Inigo Cuesta havde gjort et godt stykke arbejde for at få Sastre sikkert gennem strabadserne.

Meget tyder dermed på, at Vande Velde og Cuesta vil være i stand til at hjælpe Sastre i Pyrenæerne også nu, hvor David Zabriskie har forladt løbet, og Frank Schleck synes en smule ude af form.

Fränk Schleck satte knap 17 minutter til på gårsdagens etape.