Tilbagevendt Sharapova skal banke rust af før grand slam

Maria Sharapova vil gerne spille French Open og Wimbledon, men først skal hun banke rust af efter karantæne.

Maria Sharapova har fået tildelt tre wildcards til WTA-turneringer efter sin karantænedom. Reuters/Ralph Orlowski Fold sammen
Læs mere

Den russiske tennisspiller Maria Sharapova gjorde onsdag comeback efter 15 måneders dopingkarantæne med en sejr i første runde i WTA-turneringen i Stuttgart.

Om hjørnet venter muligheden for at deltage i grand slam-turneringerne French Open og Wimbledon, men først skal kampformen opbygges, siger russeren efter onsdagens comeback-sejr.

- Jeg ved, at grand slam-turneringerne er vigtige, og det vil være fantastisk at spille i Paris, hvor jeg har vundet to gange tidligere. Men lige nu er mit fokus på tre andre turneringer. Jeg skal banke noget rust af, siger Sharapova.

Hun henviser til, at hun foruden ugens turnering i Stuttgart også er blevet tildelt wildcard til turneringer i Rom og Madrid de kommende uger.

Det har skabt stor debat i tennisverdenen, at Sharapova har fået de tre wildcards og ikke skal spille kvalifikation modsat andre lavt rangerede spillere.

Selv mener hun ikke, det er nogen større sag.

- Jeg er blevet tilbudt wildcards, og dem har jeg accepteret. Det er ikke sådan, at jeg har fået et trofæ eller andet serveret på et sølvfad, jeg skal stadigvæk vinde kampene, siger Sharapova.

Hun får formentlig brug for enten at skrabe en masse point sammen eller spille kvalifikation for at komme med i French Open og Wimbledon. Det er hun helt indstillet på.

- Jeg stiller op i juniorturneringerne om nødvendigt. Alle ved, hvilket stort konkurrencemenneske jeg er, og hvis der er muligheder for at komme med i turneringerne, så vil jeg gå efter dem, siger Maria Sharapova.

I onsdagens comeback slog hun Roberta Vinci fra Italien med 7-5, 6-3. Hun kalder comebacket til turneringstennis for "den bedste følelse i verden."

/ritzau/