Tiger Woods snupper opmærksomheden fra eliten

Justin Thomas har forståelse for, at fans hellere vil se Tiger Woods end spillerne i toppen af leaderboardet.

Justin Thomas har forståelse for, at fans hellere vil se Tiger Woods end spillerne i toppen af leaderboardet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jasen Vinlove

Der var både tilskuerrekord på banen og 43 procent flere tv-seere end året før, da PGA-turneringen Honda Classic blev afholdt i sidste uge.

Og den tidligere verdensetter Tiger Woods tilskrives æren for, at golfturneringen i Palm Beach blev et tilløbsstykke.

For selv om Woods, der ligger nummer 389 på verdensranglisten, aldrig var i nærheden af sejren, var det ham, som folk kom eller tændte fjernsynet for at se.

Verdensranglistens nummer tre, Justin Thomas, der endte med at vinde turneringen, lagde også mærke til den store Woods-hype.

Før et vigtigt put på tredje hul blev Justin Thomas forstyrret af store jubelbrøl fra et nærliggende hul, hvor Tiger Woods havde lavet birdie til glæde for hans massive fanskare.

Og Justin Thomas har fuld forståelse for, at golffansene vælger at følge 42-årige Woods rundt på banen frem for de spillere, der kæmper om sejren.

»Jeg ville have gjort det samme. Jeg ville have set Tiger Woods.«

»Jeg gik ude på banen og var ved at vinde turneringen, og det generer mig ikke, at folk hellere ville se Tiger Woods. Det kan man ikke bebrejde dem, for det har han fortjent,« siger Justin Thomas.

I USA siges det, at golfsporten har mere brug for Tiger Woods, end Tiger Woods har brug for golf.

Sporten har haft svært ved at skaffe sig tilstrækkelig opmærksomhed i den periode, der er gået siden august 2013, hvor Tiger Woods vandt sin foreløbig seneste PGA-sejr.

Når ikonet deltager i en turnering, er der stort fokus på ham - og kun lidt på alle andre.

Fem forskellige spillere har ligget nummer et i verden siden Woods' seneste sejr, men ingen af dem har ageret sportens ansigt udadtil på samme måde, som Tiger Woods gjorde i en årrække.

Golffænomenet har vundet 14 majorturneringer, men den seneste ligger snart ti år tilbage.

Det er i høj grad rygskader og medfølgende operationer plus lange genoptræningsperioder, som har sat den tidligere verdensetter tilbage.

Han er ikke sluttet i top-10 i en PGA-turnering siden 2015, men han får stadig mere opmærksomhed, end dem der løfter trofæerne.

/ritzau/AP