Tidligere Superliga-spiller er død efter flere års kamp med borrelia

Brian Fakkenor med anførerbindet i en 1. divisionskamp mod Hvidovre tilbage i 2007. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den mangeårige FC Fredericia-anfører og tidligere Superliga-spiller for Esbjerg Brian Fakkenor er afgået ved døden efter et længere sygdomsforløb.

Det meddeler 1. divisionsklubben FC Fredericia på sin hjemmeside. Brian Fakkenor døde onsdag d. 10. juni.

Brian Fakkenor tilbragte det meste af karrieren i Fredericia, for hvem han spillede for i perioden 2001-2010. I sæsonen 1999/2000 spillede han Superliga-fodbold for Esbjerg.

I 2011 blev Brian Fakkenor bidt af en skovflåt og siden har den tidligere fodboldspiller kæmpet en hård og ubarmbjertig kamp mod den alvorlige sygdom Borrelia.

For to år siden skrev hans søster på hjemmesiden caremaker.dk:

»Han er nu så syg at han ingen kræfter/muskler har i sine hænder/arme og lår. Han har svært ved at spise og gå selv. Hans kone er blevet hans personlige hjælper...«

I FC Fredericia sørger man nu over tabet af en vaskeægtig klubmand.

»'Fakke' var på mange måder indbegrebet af FC Fredericia. Han kom til klubben i 2001 og var med hele vejen fra de glade amatørdage til indvielsen af det nye stadion og sluttede i FCF i 2010.«

»'Fakke' var vellidt og respekteret af alle i klubben og var et helt naturligt valg som anfører gennem mange år. 'Fakke' var en ambitiøs og hårdtarbejdende fodboldspiller, som stillede krav til klub og medspillere, men som aldrig tabte respekten for de mennesker, han havde med at gøre,« står der på klubbens hjemmeside.

Brian Fakkenor blev kun 41 år gammel. Han efterlader sig sin kone Camilla og parrets to børn.