Tidligere olympisk cykelmester testes positiv for doping

Samuel Sánchez er suspenderet og går glip af Vueltaen efter en positiv dopingprøve.

Arkivfoto. Samuel Sánchez er suspenderet og går glip af Vueltaen efter en positiv dopingprøve. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bryn Lennon
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere OL-guldvinder i landevejscykling Samuel Sánchez (BMC) er blevet testet positiv for at have benyttet sig af et ulovligt væksthormon.

Det oplyser Den Internationale Cykelunion (UCI) på sin hjemmeside.

Den positive dopingprøve blev taget ved en kontrol 9. august af det uafhængige organ, som UCI har sat til at stå for dopingprøver i sporten.

Som reglerne foreskriver, er Samuel Sánchez nu midlertidigt suspenderet. Han har ret til at følge analysen af sin B-prøve, som endegyldigt kan fælde ham for dopingbrug. UCI har ikke yderligere detaljer om sagen på nuværende tidspunkt.

Sanchez var udpeget til at køre det forestående Vuelta a España i sit hjemland, men det kommer han altså ikke til.

Dopingprøven skuffer hans hold, BMC, som straks har suspenderet ham, men afventer B-prøven, før man eventuelt står klar med en fyreseddel til den 39-årige veteran.

»Alle ryttere og ansatte skal holde højst mulige etiske standard, og BMC Racing Team er ekstremt skuffede over at få denne nyhed forud for Vueltaen, hvor Loïc Vliegen vil overtage Sanchez' plads.«

»Sanchez er øjeblikkeligt suspenderet. Indtil vi kender svarene fra B-prøven, vil vi ikke foretage os yderligere, lyder det i en erklæring på holdets hjemmeside.«

Tidligere i karrieren er Sanchez blevet nummer to i både Touren og Vueltaen. I de år kørte han for Euskaltel-holdet. I 2008 vandt han OL-guld i Beijing.

/ritzau/

/ritzau/