Tidligere Napoli-stjerne får kort kontrakt i svensk klub

IFK Göteborg har præsenteret den mangeårige Serie A-stjerne Marek Hamsík på en kort kontrakt.

Marek Hamsik har spillet 124 kampe og scoret 26 mål for det slovakiske landshold. Peter Morrison/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For bare få år siden var midtbanespilleren Marek Hamsík en af de største stjerner i den italienske Serie A, hvor han har lavet 100 fuldtræffere, men i fremtiden skal den slovakiske fodboldprofil udfolde sig i Allsvenskan.

IFK Göteborg meddeler mandag aften, at klubben har indgået en kort kontrakt med den 33-årige midtbanespiller efter et bestået lægetjek. Hans kontrakt løber til udgangen af august i år.

»Vi har haft en rigtig god dialog siden den første kontakt. Marek er kommet her for at præstere, og han er meget motiveret,« siger sportschef Pontus Farnerud.

Marek Hamsík skiftede for to år siden italienske Napoli ud med kinesiske Dalian Yifang på en lukrativ kontrakt.

Nu ser han frem til at få hjemmebane på Gamla Ullevi.

»Jeg er meget glad for at være her, og jeg er positivt overrasket over de fine træningsmuligheder, der er her. Jeg ser frem til at møde mine holdkammerater og træne sammen med dem.«

»Som alle ved, har jeg fået en korttidskontrakt, men jeg vil gøre mit ypperste for at hjælpe holdet til fremgang. Jeg vil lægge hele min krop og sjæl i klubben,« siger Marek Hamsík.

Han var i mange år en af Napolis absolut største profiler, hvilket hans 121 mål i 520 kampe for klubben da også vidner om. Han bar også klubbens anførerbind i en lang periode.

Spilleren med den karakteristiske hanekam og det frygtindgydende spark har desuden spillet 124 kampe og scoret 26 mål for det slovakiske landshold.

Et af dem satte han i nettet i en testkamp mod Danmark i 2012. Hamsik var også med i 2018, da Slovakiet mødte det danske vikarlandshold, som bestod af amatørspillere og blev ledet af John »Faxe« Jensen.

/ritzau/