Tidligere kollega forsvarer dommeren i FCK-kampen

Den tidligere Fifa-dommer Jan Hald kan godt forstå, hvorfor dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen ikke trak det røde kort, da Dennis Flinta med en voldsom tackling brækkede FCK-angriber Andreas Cornelius' ankel.

»Jeg vil sige, den er i en gråzone. Man bliver nødt til at se bort fra skadens omfang. Jeg kan godt forstå, han kun giver advarsel, for han ser den ikke fra den rigtige vinkel. Han ser den ikke fra ydersiden, som alle os andre,« siger Jan Hald, der stoppede sin dommerkarriere i 2001, men stadig følger dansk fodbold tæt.

Skal sådan en voldsom stempling ikke altid give rødt?

»Det skal den ikke altid. Den skal give rødt, hvis spilleren kommer med unødig hård kraft uden hensyntagen. Ellers er det et benspænd med fare for modspilleren. Man kan kalde det farligt spil,« siger Jan Hald, der dog ikke er i tvivl om, at Mads-Kristoffer Kristoffersen ville have hevet det røde kort op af lommen, hvis han havde stået i den rigtige vinkel.

»Så havde han givet rødt.«

Trods den voldsomme tackling, der koster Andreas Cornelius en lang pause og efterfølgende genoptræning, skal man ikke forvente, at Dennis Flinta bliver straffet yderligere for stemplingen.

»Disciplinærvudvalget tager kun sager op, hvor dommeren ikke har foretaget et skøn«, forklarer Jan Hald.

FCK vandt sikkert med 4-0.