Tidligere Formel 1-kører knaldet for at tage kokain

Franck Montagny til venstre i billedet er testet positiv for brug af kokain.
Læs mere
Fold sammen

Den franske racerkører Franck Montagny er blevet testet positiv for kokain i en dopingtest, det meddeler den tidligere Formel 1-kører selv i et interview.

Den positive dopingprøve blev afgivet i forbindelse med Franck Montagnys deltagelse ved et grandprix i den nye Formula E-serie i Malaysia 22. november sidste år.

Her blev den 36-årige franskmand, der i 2006 kørte en håndfuld løb for det lille Super Aguri-team i Formel 1, testet positiv for brug af rusmidlet kokain, der figurerer på den internationale dopingliste.

Og selv om Franck Montagny endnu ikke har fået en straf for sin udåd af det internationale motorsportsforbund (FIA), så indrømmer han brugen af kokain.

»Fra det øjeblik jeg blev testet, vidste jeg, hvad resultatet ville blive. Jeg har begået en dumhed, og nu må jeg bøde for det,« siger Franck Montagny til den franske avis L'Equipe.

Franskmanden har oplyst sin arbejdsgiver i Formula E, Team Andretti, om sin situation, efter han modtog bekræftelsen af den positive dopingtest fra FIA.

Franck Montagny har udover at køre Formel 1 for Super Aguri også været testkører i verdens største racerklasse for team som Toyota og Jordan. Men størst succes har han haft i Le Mans, hvor han i 2006 blev nummer to med Pescarolo, mens han i 2009 opnåede samme resultat med Peugoet i det legendariske 24-timersløb.

Men nu kan karrieren være slut, når Franck Montagny efter alt at dømme får en karantæne som konsekvens af den positive dopingprøve.

»Jeg er klar over, at min karriere formentlig kan være slut. Det har været meget svært for mig, siden Peugoet pludselig valgte at stoppe i 2012. Jeg er ikke den slags racerkører, der er god til at gribe telefonen og sælge mig selv. Men uanset hvad skal jeg ikke klage,« siger Franck Montagny.