Tidligere FCK-profil jaloux på norsk vidunderbarn

Norske Martin Ødegaard bliver bredt betraget som et af de største talenter i verden.
Læs mere
Fold sammen

I sine 20 år i professionel fodbold nåede den tidligere norske landsholdsspiller Erik Mykland at optræde i seks forskellige lande. Udover FC København bød karrieren også på ophold i 1860 München, Panathinaikos og Utrecht. Men alligevel kan han ikke lade være med at blive jaloux på det 16-årige kæmpetalent Martin Ødegaard, der af flere omgange er blevet meldt tæt på et skifte til selveste Real Madrid.

»Lad mig sige det sådan: Jeg ville have betalt for at træne med Real Madrid, selvom jeg så kun fik lov til det en enkelt gang,« siger Mykland til norske VG.

Martin Ødegaard spiller i øjeblikket i Strømsgodset i hjemlandet, men har rejst det meste af Europa tyndt i jagten på at finde den helt rigtige klub. For et par uger siden var han i Madrid og træne med. Siden har der dog været lidt stille om vidunderbarnet, men ifølge spanske medier skulle han nu være snublende tæt på et skifte til kongeklubber. De skriver, at Ødegaard sætter sin underskrift på en kontrakt med madrilenerne en af de nærmeste dage.

Erik Mykland tør dog ikke spå om, hvorvidt den unge offensivspiller er klar til et så stort skifte.

»Det er vanskeligt at spå om. Men de, der bliver bedst, hæver automatisk sit niveau og tilpasser sig tempoet til det sted, de er. Det har han klaret indtil nu, og det bliver spændende at se, om han kan fortsætte med det, siger han til VG.

Martin Ødegaard fik debut i den bedste norske række som 15-årig, mens han debuterede på landsholdet senere samme år.