Tidligere brasiliansk fodboldboss vil sagsøge Fifa

Onsdag meddelte Fifa, at man sagsøger 39 personer og to selskaber. Nu slår tidligere fodboldboss igen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere brasilianske fodboldboss Ricardo Teixeira vil sagsøge Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Teixeira føler, at Fifa har angrebet hans moral uretmæssigt, og dermed synes den seneste udvikling i fodboldforbundet at køre i ring.

For netop Teixeira var en af 39 personer og to selskaber, som Fifa onsdag meddelte, man ville sagsøge ved de amerikanske domstole, fordi forbundet føler sig snydt for millioner af kroner i en række sager om korruption.

- Jeg sagsøger dem i Zürich for moralsk skade. De smider det her op i luften, og jeg aner intet om det her søgsmål imod mig, og det er en urimelig anmodning, siger Ricardo Teixeira til det brasilianske medie Globoesporte.com.br.

Teixeira og dennes to efterfølgere som præsident for fodboldforbundet i Brasilien var alle blandt de sagsøgte onsdag, og Fifas søgsmål handler om blandt andet korruption omkring valget af VM-slutrunder og salg af tv-aftaler.

Teixeira trådte tilbage som præsident for forbundet i Brasilien i 2012 efter 23 år i jobbet, og han skyder med skarpt mod Michel Platini.

Den tidligere præsident for Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, har i øjeblikket seks års karantæne fra al fodboldaktivitet, men han er ikke nævnt blandt de personer, som Fifa nu sagsøger.

- Jeg vil gerne se, om Fifa er fair, og om de vil kræve det samme fra Platini. Den eneste sag, som jeg kender, hvor Fifa-penge er fejladresserede, omhandler Platini, siger Teixeira.

Blandt de sagsøgte er også velkendte navne som den tidligere vicepræsident Jack Warner og forhenværende medlem af eksekutivkomitéen Chuck Blazer.

I det 22 sider lange dokument, som Fifa har overgivet til de amerikanske myndigheder, fremgik det onsdag, at fodboldforbundet har brugt årtier og millioner af dollar på at opbygge sit brand, og at man derfor ønsker penge tilbage.

Den nyvalgte Fifa-præsident, Gianni Infantino meddelte onsdag, at han er indstillet på at gå langt for at få de sagsøgte til at betale penge tilbage.

- De har misbrugt deres positioner og den tillid, som de har haft i Fifa og andre internationale fodboldorganisationer, hvilket har forvoldt stor og vedvarende skade på Fifa, de nationale forbund og fodboldmiljøet, lød det blandt andet fra Infantino.

/ritzau/