Tidligere AGF-træner undrer sig over Peter Sørensen

AGFs målmand Steffen Rasmussen og cheftræner Peter Sørensen (th.) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

AGF sikrede sig søndag point i kampen mod FC København, men uroen ulmer alligevel i Aarhus-klubben, hvilket jyderne særligt kan takke cheftræner Peter Sørensen for, mener Erik Rasmussen.

Allerede inden søndagens premiere skaffede Peter Sørensen løftede øjenbryn ved at bænke holdets vel nok største profil, Casper Sloth. Samtidigt erklærede han for åben skærm, at den normale reservekeeper Emil Ousager har overhalet den skadede anfører og klubikonet, Steffen Rasmussen, i kampen om målmandsposten.

En udmelding, Steffen Rasmussen kort efter kaldte både 'mærkelig' og 'underlig', eftersom han ikke selv havde fået noget at vide af cheftræneren.

Ekspertkommentator på Canal 9 og tidligere cheftræner i AGF, Erik Rasmussen, har meget svært ved at forstå Peter Sørensens handlinger. Særligt fordi Steffen Rasmussen slet ikke var klar til at spille kampen mod FC København.  

- Lad os bare sige, at han synes, Emil er bedre. Fair nok. Men der er også noget, der hedder loyalitet over for de spillere, man har. Hvis nu 'Staff' var klar, og han vurderede, Emil var bedre, så fair nok, men hvorfor komme med den konstatering på et tidspunkt, hvor der ikke er nogen tvivl om, at Emil skal stå?, siger Erik Rasmussen, der trænede AGF i perioden 2009-2010.

- Når man sætter Casper Sloth af og samtidigt tager konflikten med Staff, så må der jo ligge noget bag. Det er meget svært som udenforstående at se hvorfor, fortsætter han.

Peter Sørensen kom allerede i efteråret i massiv modvind, da Peter Graulund i sin selvbiografi gik til angreb på træneren, som han kaldte både nedladende og demotiverende. Tidligere har også den forhenværende AGF-midtstopper, Mark Howard, været ude med en sønderlemmende kritik af Peter Sørensen, som han mente ydmygede ham. Med uroen omkring flere af holdets profiler har Peter Sørensen igen gjort det svært for sig selv, vurderer Erik Rasmussen.

- At lægge sig ud med Steffen, som har været i klubben næsten altid og virkelig har været fremragende, og som samtidig er kulturbærer og en god rollemodel, det er uforståeligt. Peter Sørensen har ikke gjort den kollisionskurs, som var tydelig i efteråret, mindre. Han har tværtimod lige pustet temmeligt meget til flammen, siger Canal 9-eksperten.