Tidlig julegave til Mikkel Kessler

WBA placerer den detroniserede verdensmester højt på verdensranglisten, og WBC vil rykke Kessler op fra en femteplads til en andenplads. Altså lige i halen på en VM-kamp.

Mikkel Kessler, da han havde tabt sine store VM-titler hos WBA og WBC til Joe Calzaghe. Nu lægger både WBC og WBA op til et hurtigt VM-comeback til danskeren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

En juleengel har kastet sit lys over Monaco, hvor Mikkel Kessler slapper af efter nederlaget til Joe Calzaghe.

Allerede her på julemånedens tredjedag har den detroniserede danske verdensmester fået en cadeau, der kan sætte de fleste julegaver i forlegenhed.

Begge de to verdensforbund, som Mikkel Kessler indtil fornylig var champ i, har placeret danskeren så højt på de nye verdensranglister, at han er meget tættere på en ny kamp end forventet.

Hos WBC rykker han ifølge de seneste forlydender helt op som nummer to, selv om den seneste officielle WBC-rangliste lyder på en femteplads.

»Jeg har faktisk snakket med Mogens og Bettina om, at jeg var helt nede som nummer fem hos WBC. Det skulle være en fejl, og nu tror jeg, jeg ligger nummer to. Da jeg slog WBC verdensmesteren Markus Beyer ud i tredje omgang, røg han bagefter ned på fjerdepladsen hos WBC. Så hvorfor kunne WBC smide mig ned som nummer fem, når jeg som WBC verdensmester boksede lige op med Joe Calzaghe og tabte på point,« siger Mikkel Kessler.

WBC underbygger hans efterretninger.

WBC bekræfter
»WBC har modtaget en ranking-appel fra Team Palle. Vores beslutning vil komme til udtryk på ranglisten i december, og Kessler vil helt sikkert blive rykket op,« siger WBCs eksekutiv-sekretær Mauricio Sulaimán til Berlingske Tidende.

Og som sådan kan Mikkel Kessler snart være officiel VM-udfordrer. Helt uden kamp.

WBC-ranglistens øverst placerede bokser, Carl Froch, skal ifølge WBCs planer nemlig bokse VM-kvalifikationskamp mod den nuværende toer Denis Inkin.

Med et nederlag ryger Froch ned ad ranglisten. Med en sejr skal han - såvidt som Inkin skal med en sejr over Froch - bokse VM-kamp mod Joe Calzaghe.

Men Kesslers overmand Joe Calzaghe rykker formentlig en vægtklasse op og opgiver alle sine titler. Derfor skal der findes en Calzaghe-afløser til VM-kampen mod Froch eller Inkin.

Voilá: En VM-kamp mellem Froch/Inkin og Kessler ligger lige for - hvis altså Team Palle kan holde presset på forbundet, så Kessler ikke bliver overhalet indenom.

På vej i fængsel
Alternativt ser vejen med en WBA-titelkamp også i overraskende overkommelig ud, hvis ellers Team Palle stadig har kræfter til at spille med musklerne.

Hos WBA er Mikkel Kessler placeret på fjerdepladsen efter:

3. Danilo Häussler, som skal bokse EM-kamp i december og med nederlag ryger bagved Kessler.

2. Jürgen Brähmer.

1. Denis Inkin, som altså tilsyneladende går efter en titelkamp hos WBC.

For Brähmers vedkommende gælder, at han står foran en længere periode som inaktiv.

Den ansete bokseskribent Per-Åke Persson kan således berette, at Brähmer snart skal endnu en tur i retten - anklaget for overfaldet på en mand i Schwerin i juni sidste år. Da Brähmer stadig skulle være prøveløsladt fra sin seneste afsoning, kan endnu en dom sende ham langt ind i skyggen.

Hvis han ikke ryger i fængsel, vil han formentlig fokusere på en VM-kamp i WBO-regi, hvor han er nummer et på ranglisten.

Voilá: En VM-kamp mellem Kessler og australieren Anthony Mundine (som passer den »ordinære« WBA VM-titel under superchampen Joe Calzaghe) ligger lige for.

Analyse-træt
Forvirret? Træt af analyser om Kesslers fremtid?

Det er Mikkel selv. Og uanset kalenderpakkernes løfterige indhold, er de ikke store nok til at få ham helt op og ringe. Han ønsker sig nemlig noget helt andet end VM-bælter og kampe i Danmark eller Australien.

»Det kunne da være meget fedt med en kamp mod Mundine. Men der er jo snak om 100 ting ... bliver det ham eller ham eller ham,« siger Mikkel Kessler og gaber, før han fokuserer:

»Jeg vil jo helst til USA og bokse!«

Men Mikkel, når man kigger i de amerikanske medier, snakker de jo ikke om dig. De snakker om Calzaghe.

»Ja, sådan er det. Det må man tage med. Men jeg håber, man kan lave en kamp derovre, fordi de gode navne tror, at jeg ikke kan noget, nu hvor jeg har tabt. Lad os håbe det.«

Så de tror, de får en modstander med et godt navn og super rekordliste, som de sagtens kan slå?

»Ja ... men sådan tror jeg ikke, de tænker. Desværre,« siger Mikkel Kessler.

Han kan berette, at Mogens Palle efterhånden er kommet til kræfter igen, og at han selv taler en del med Bettina Palle. Men endnu ikke om fremtiden og muligheden for hurtigst muligt at få et VM-bælte igen.

»Jeg tænker heller ikke så meget, at nu skal jeg bare have nogen bælter igen. Jeg vil allerhelst bare have revanche mod Calzaghe,« siger han.

Ok ... tror du selv på det?

»Nej, det gør jeg sgu ikke. Men man har jo lov til at håbe ...«