Thorbjørn Olesen får dårlig finalestart i PGA Championship

Den danske golfspiller brugte 73 slag på at nå rundt på de 18 huller i tredje runde af PGA Championship.

Thorbjørn Olesen gik lørdagens runde i tre slag over par og ligger dermed i bunden af feltet. Richard Heathcote/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Tredje runde af majorturneringen PGA Championship gik virkelig, virkelig skidt for Thorbjørn Olesen, der er den eneste danske repræsentant ved den prestigefyldte turnering.

På de første ni huller blev det til to bogeys og en enkelt birdie på hul otte.

Senere havde han chancen for en eagle på 17. hul, men hans første putt endte en lille meter fra hullet, og dermed måtte han nøjes med en birdie.

Rundens slutresultat for den 28-årige dansker blev fem bogeys og to birdies. Samlet blev det til en runde i tre slag over par.

Thorbjørn Olesen ligger efter tredje runde på en delt 71.-plads med en samlet score på et slag over par. Efter anden runde, hvor han sluttede i to slag under par, lå han på en 37.-plads.

Dermed skraber danskeren bunden og er milevidt fra toppen, hvor fjerdeseedede Brooks Koepka indtager førstepladsen i 12 slag under par.

I juni vandt amerikaneren for andet år i træk majorturneringen US Open. Det var første gang i tre årtier, at den samme spiller vandt turneringen to år i træk. Det skete sidste gang for Curtis Strange i 1988 og 1989.

»Jeg spillede rigtig godt. Jeg fik en god start,« konstaterer Koepka ifølge nyhedsbureauet AFP efter tredje runde.

»Jeg er nødt til bare at blive i øjeblikket, ikke tænke på andet, bare komme ud og spille i morgen,« tilføjer han.

På andenpladsen finder man australske Adam Scott med en samlet score på ti slag under par, mens spanske Jon Rahm og amerikanerne Rickie Fowler og Gary Woodland deler tredjepladsen med ni slag under par.

Også golflegenden Tiger Woods er med fremme i kampen om sin første majortitel i ti år. Han gik tredje runde i fire slag under par og har en samlet score på otte slag under par. Han deler sjettepladsen med blandt andre landsmændene Stewart Cink og Justin Thomas.

»Jeg kunne godt have været lidt tættere på, men jeg tror, at jeg har en chance i morgen,« siger Tiger Woods ifølge AFP.

Turneringen spilles i St. Louis i Missouri.

/ritzau/