Thomasberg vil dyrke europæisk nysgerrighed i nøglekamp

Thomas Thomasberg kalder torsdagens opgør mod Jablonec i Tjekkiet for en nøglekamp i det europæiske eventyr.

Thomas Thomasberg og Randers FC har endnu sin første europæiske sejr til gode i denne sæson. Her er cheftræneren på sidelinjen i en tidligere kamp mod Galatasaray. Unknown/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske pokalvinder Randers FC's har efter tre uafgjorte og et nederlag endnu sin første sejr til gode i Europa i denne sæson.

Tjekkiske FK Jablonec på udebane i Conference League i fodbold er torsdag holdets femte europæiske opgave. Og Randers møder op med god selvtillid efter sin 2-1-sejr hos OB i Superligaen senest.

Det understreger cheftræner Thomas Thomasberg inden to møder med Jablonec i løbet af de næste 14 dage.

»Det er lidt to nøglekampe, der venter os imod dem. Vi er et enkelt point bagefter dem, og derfor skal vi herfra med point og allerhelst med en sejr,« siger Thomasberg til klubbens hjemmeside.

Hverken de enkelte spillere eller Randers FC har stor europæisk erfaring. Men ud over udekampen mod tyrkiske Galatasaray i august har benovelsen været begrænset, mener Thomasberg.

»Men vi skal bibeholde den charme og den nysgerrighed, der er omkring det, for det kan give de sidste par procenter. Det er specielle oplevelser med europæiske aftener, og de skal gerne blive store.«

»Jeg synes, at vi har gjort det rigtigt fint i de første to kampe i gruppespillet, men vi mangler stadig den her sejr, og den håber vi kommer hernede,« siger Randers-træneren.

Randers skal passe på hjemmeholdets stærke omstillinger, men ellers primært fokusere på at få gang i sit eget spil.

»Vi har jo nærmest kun scoret på dødbolde i Europa, så det kunne være rart at få et mål i åbent spil,« siger Thomasberg.

Randers har to point, og Jablonec har tre point inden opgøret, der sparkes i gang klokken 21.

Hollandske AZ Alkmaar fører gruppen med fire point.

/ritzau/