Thomas Müller: Svært at indføre ligeløn i Tyskland

Ifølge Bayern München-angriberen Thomas Müller er det ikke lige let alle steder at indføre ligeløn i fodbold.

Thomas Müller mener, at det er vanskeligt at indføre ligeløn i tysk fodbold, da mændene genererer flere tilskuere og flere penge. Thilo Schmülgen/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I USA er der indført ligeløn for mænd og kvinder på fodboldlandsholdet.

Det har Bayern Münchens angriber Thomas Müller stor respekt for, men han mener, at det er langt sværere at implementere ligeløn i Tyskland.

»I USA er kvindelandsholdet klart den stærkeste hest og rører muligvis også flere mennesker,« siger Thomas Müller ifølge dpa.

»Når det drejer sig om penge, så handler det om, hvor meget produktet indbringer. Og på passende vis følger pengestrømmene produktet,« siger han.

Thomas Müller sagde ordene i forbindelse med en fremtidskongres i tyske Aachen.

Den tyske landsholdsspiller mener ikke, at det drejer sig om fodboldkvinders indsats på banen.

»Det har ikke noget at gøre med præstationen. Os fodboldspillere får flere penge end basketballspillere og håndboldspillere.«

»Det skyldes ikke, at vi spiller bedre fodbold, end de gør i basket eller håndbold. Det skyldes heldigvis, at fodbold er elsket af flest mennesker i verden,« siger han.

Thomas Müller kan godt se behovet for flere penge i tysk kvindefodbold, men han har også sine forbehold.

»Selvfølgelig kan sportspolitikerne komme med støtte, men i sidste ende er det forbrugerne, der bestemmer, hvor de går hen og ikke går hen.«

»Vi har kvindehold som Wolfsburg og Bayern München, som også gør det godt i Champions League.«

»Men hvorfor der ikke kommer lige så mange på stadion og kigger som til mændenes kampe, ved jeg ikke,« lyder det fra Thomas Müller.

Fodbold-EM for kvinder begynder 6. juli i England. Tyskland skal spille sin første kamp i gruppespillet 8. juli mod Danmark.

/ritzau/