Thomas Gravesen stjal igen billedet

Thomas Gravesen havde ingen anelse om, hvad der ventede ham i Banesa lufthavnen i Bukarest. Så da han i går ved middagstid trådte ind i ankomsthallen i den rumænske lufthavn, fik han sig noget af en overraskelse. For mere end 20 rumænske pressefolk stod og ventede udelukkende på ham.

<CJ2>Thomas Gravesen (tv.) lod til at tage situationen i stiv arm og med et smil, da han i aftes på det officielle pressemøde ikke længere kunne undgå konfrontationen med Rumæniens pressekorps.<br>Foto: Morten Juhl Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BUKAREST

Men det var ikke, fordi de ønskede at snakke med ham om onsdagens træning i Vedbæk, hvor han som omtalt i Berlingske Tidende i går slagtede Jan Michaelsen. Den episode kendte rumænerne givetvis slet ikke til. Hvad de derimod kendte så glimrende til var bagsiden af fredagens Prosport, en af Rumæniens to daglige sportsaviser.

På forsiden af den kunne man læse: »Hvis du er over 16 år, og vil læse om en excentrisk spiller, så læs videre på bagsiden«. Her afslørede Thomas Gravesen nemlig, hvordan »lille graver« ser ud i nøgen og afslappet tilstand. Billedet stammede fra tirsdagens træning i Vedbæk, hvor den legesyge landsholdsspiller stående over Claus Jensen, som B.T. var ved at portrætfotografere liggende på maven, pludselig hev sine shorts til side og lod »lille graver« dingle over hovedet på holdkammeraten. En episode, som kun en rumænsk journalist fik foreviget.

»Han var egentlig ikke særlig kendt i Rumænien, men det er han nu,« som en rumænsk journalist konstaterede i går, og det måtte Thomas Gravesen også konstatere, da han trådte ind i ankomsthallen, som han flygtede ud af med en flok rumænere lige i hælene.

De fik ingen udtalelser fra Thomas Gravesen, som senere dog ikke kunne slippe fra flokken af rumænske mikrofoner. For sidst på eftermiddagen i går var der officielt pressemøde med det danske landshold. Det pressemøde skulle traditionen tro afvikles inden de danske spilleres træning, men i går var intet, som det plejer. For da klokken var 17.00 rumænsk tid, var Thomas Gravesen og Co. ikke som planlagt kommet frem til det rumænske fodbold-forbunds træningsanlæg i Mogosoaia, tre kvarters kørsel fra centrum af Bukarest.

Først klokken 17.45 dukkede de første danskere op, i en stor politibil. Kort efter kom bussen med resten af landsholdet, og Morten Olsen lignede bestemt ikke en, der havde nydt den ekstra sightseeing i og omkring den rumænske hovedstad.

Først havde landsholdet ikke kunnet komme ud af byen, fordi dele af den var lukket på grund af ministerbesøg fra Rusland, og dernæst turde buschaufføren ikke at køre under en bro af frygt for, at bussen var for høj.

På det tidspunkt var politiet dukket op, og Morten Olsen forlangte så, at de skulle køre nogle af spillerne ud til træning. Derefter kunne bussen alligevel komme under broen, så bussen ankom blot få minutter senere end politibilen.

I dumhedens tegn
Men hverken de rumænske eller danske pressefolk måtte inden træning - som normalt - snakke med spillerne, for Morten Olsen ønskede at træne så meget som muligt, mens det var lyst. Så pressesnakken blev skudt til bagefter.

Efter mere end to timers ventetid fik de rumænske journalister - og de danske - så endelig lov til at høre, hvordan det var at have den mest omtalte kalorius i hele Rumænien. Men Thomas Gravesen var trods smil på læben ikke så begejstret for at tale om sin lille happening. For hjemme i Danmark havde der også været fokus på billedet, idet B.T. havde købt og bragt det i torsdagens udgave. Dog med en bjælke over »lille graver«.

»Det var ment som en joke, men det endte som en dumhed. Jeg vidste heller ikke, at der var en, der tog billede af det,« forklarede en undskyldende Thomas Gravesen, som tydeligvis havde fået skældud. Landstræner Morten Olsen lagde da heller ikke skjul på, at hans midtbanespiller var gået langt, langt over grænsen:

»Det blev gjort i kådhedens og i dumhedens tegn, og det var en meget uværdig opførsel af en landsholdsspiller, og vi har også drøftet det, og det er sidste gang, at det er sket,» fastslog Morten Olsen, der ikke ønskede at udtale sig om, hvad der kom ud af drøftelser:

»Nej, det holder vi internt«.

Til gengæld ønskede landstræneren ikke at gøre et større nummer ud af onsdagens episode med Jan Michaelsen:

»Det skete, fordi Thomas var lidt for overgearet, men det hører hjemme i småtingsafdelingen.«

Det var dog tydeligt, at Thomas Gravesen heller ikke var så stolt af den episode:

»Vi har også fået talt ud om det, mig og Jan,« forklarede Thomas Gravesen, som undskyldte sig med, at han var så meget oppe på dupperne, fordi han så gerne vil vinde morgendagens match.

Med de udtalelser er der indtil videre sat punktum for Thomas Gravesens solonumre, og hvis det står til Morten Olsen, er der også sat en stopper for al snak om den dårlige bane på Stadion National Lia Manoliu, som han nåede at besøge inden gårsdagens træning:

»Det er en halv grusbane og en halv græsplæne, men vi vidste allerede, inden vi kom herned, at den er dårlig, og nu vil jeg ikke snakke mere om den bane,« fastslog Morten Olsen, der heller ikke ønskede at brokke sig over, at han og spillerne var så lang tid om at komme ud til Mogosoaia:

»Det må ikke frustrere os, når der endnu er 48 timer til kampstart, og jeg tror heller ikke, at der var tale om chikane fra rumænernes side,« forklarede landstræneren, som efter træningen tydeligvis tog alt ganske roligt.

Bortset fra episoden med »lille graver«.