Thomas Delaney er færdig ved VM grundet en skade

Thomas Delaney, der udgik mod Tunesien med en skade, kommer ikke til at spille mere ved VM i Qatar.

Arkivfoto: Danmarks Thomas Delaney forlader banen med en skade under gruppekampen mellem Danmark og Tunesien. Nu er han ude af VM. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske landsholdsspiller Thomas Delaney er færdig ved fodbold-VM i Qatar på grund af en skade. Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) onsdag aften på Twitter.

Den danske midtbanespiller rejser hjem og står til cirka fire ugers genoptræning, oplyser DBU.

»Vi vil savne ham både på og uden for banen. Andre spillere er klar, og vi har en stærk trup til de næste kampe,« siger landstræner Kasper Hjulmand.

Danmark spillede 0-0 i den første kamp ved VM, hvor modstanderen var Tunesien.

Dermed blev det til under en halvlegs fodboldspil for Delaney ved VM. Sevilla-spilleren udgik i slutningen af første halvleg efter en hård tackling, hvor han slog sig.

31-årige Delaney har været fast mand på landsholdet siden 2016. Han har spillet 72 landskampe og lavet 7 mål.

I tirsdagens VM-premiere blev Delaney afløst af Mikkel Damsgaard, hvilket skubbede Christian Eriksen ind i en mere central rolle på Danmarks midtbane.

Ud over Damsgaard og Eriksen råder Hjulmand også over Pierre-Emile Højbjerg, Christian Nørgaard og Mathias Jensen som centrale midtbanespillere.

Desuden kan Daniel Wass både udfylde rollen som back og central midtbanespiller. Det har han vekslet meget med i denne sæson for sit klubhold, Brøndby.

Tidligere har Hjulmand også skubbet Andreas Christensen op på midtbanen i enkelte kampe, så landstræneren har flere muligheder i den tilbageværende trup på 25 spillere.

Hjulmand så bort fra midtbanespillere som Casper Nielsen, Philip Billing og Morten Hjulmand, da han udtog sin VM-trup.

Danmark skal lørdag møde Frankrig i sin anden gruppekamp ved VM. Fire dage efter kampen mod Frankrig venter den sidste gruppekamp mod Australien.

/ritzau/