Thierry Henrys hovedstød hjalp Chelsea

Arsenal forpurrede Manchester Uniteds bestræbelser på at spille sig ni point foran Chelsea, der lørdag leverede en modløs præstation i Liverpool. Selv Chelsea-direktøren indrømmer, at det sitrer i klubben, hvor Abramovich og Mourinhos egoer stritter om kap.

Arsenals franske angrebs Thierry Henry har netop sendt bolden afsted mod Manchesters mål kort før slutfløjtet af topkampen. Manchester Uniteds Memanja Vidic og Rio Ferdinand kan kun se til.<br>Foto: Adrian Dennis Fold sammen
Læs mere

Det så længe aldeles glimrende ud for Manchester United, da »de røde djævle« gæstede Arsenal og Emirates Stadium i London i går. Indtil syv minutter før tid var Premier Leagues førerhold nemlig på den vinderkurs, der ville bringe holdet hele ni point foran Chelsea på andenpladsen.

Ingen point er som bekendt spillet i klubhuset, før dommeren har fløjtet af - og da slet ikke, når modstanderholdet kan prale af at have hollænderen Robin van Persie og franskmanden Thierry Henry som aktiver. Førstnævnte udlignede i det 83. minut, mens sidstnævnte headede hjemmeholdet i front til slutresultatet 2-1 godt tre minutter inde i overtiden.

Som vanlig, fristes man til at skrive, var Henry flyvende for Arsenal, mens målscorer Rooney og Cristiano Ronaldo gjorde det okay for United.

Netop Ronaldo har ifølge engelske medier fået tilbudt en ikke lille lønforhøjelse i forbindelse med genforhandlingen af Manchester United-kontrakten.

Så sent som i sommer blev der ellers spekuleret kraftigt i, at Ronaldo nødvendigvis måtte finde andre græsgange, efter kantspilleren havde fremprovokeret United-holdkammerat Wayne Rooneys udvisning i kvartfinalen mellem Portugal og England.

Men, men, men. Med godt spil i efterårssæsonen og fortsatte gode takter i kampene i det nye år har 21-årige Ronaldo spillet sig helt tilbage i fansenes hjerter.

Hvor stort et hjerte manager Sir Alex Ferguson egentlig går rundt med, melder historien intet om, men den iltre skotte skulle efter sigende ikke have noget imod, at Ronaldo snart kan hæve en ugeløn på 1,1 millioner kroner. Hvis og såfremt selvfølgelig at portugiseren skriver under med Manchester-kuglepen og ikke lokkes af Barcelona og Real Madrid, som tidligere har haft snøren ude.

Surt udebaneæble
Hvor det søndag var Manchester United, der bed endog meget surt i udebaneæblet i dommerens overtid, kan Chelsea ikke indvende det fjerneste imod, at holdet lørdag fik ørerne i Liverpool-maskinen på Anfield Road.

Chelsea-spillerne virkede mere modløse end normalt og tabte 2-0. Manager José Mourinho havde nok en gang valgt ikke at give plads til Andrey Shevchenko i startopstillingen, og selv om Chelsea-chancerne glimrede ved deres fravær, kom ukraineren først på banen et kvarter før tid.

Hvad enten, der var tale om nok en Mourinho-markering over for klubejer Roman Abramovich, som - ifølge Mourinho - blander sig for meget i fodboldanliggenderne eller en reel trænerkalkule, så hjælper ingenting ret meget i øjeblikket.

Selv Chelsea-direktør Peter Kenyon indrømmer, at spændingen sitrer i klubben.

»Det er kun sundt, at der er højspænding. Alle er interesserede i, at vi gør fremskridt. Vi har demonstreret, at hvis man bare gør, som man plejer, sker der ingen fremskridt. Men hvad angår strategiske beslutninger, er manageren, ejeren, direktøren og bestyrelsen naturligvis involveret. Det vil ikke ændre sig, for man skal til syvende og sidst fremstå som en enhed for at få succes,« sagde Peter Kenyon til Radio Five i løbet af weekenden.

»Vi er heldige med at være en part i en af verdens bedste ligaer, hvilket kræver meget ansvar og lægger et pres,« supplerede direktøren, som også gav fuld opbakning til den portugisiske manager José Mourinho, hvis kontrakt løber til udgangen af 2010.

»Vi respekterer det job, han har lavet. Og vi har gjort det meget klart over for ham, at vi vil have ham til at nå en række mål over lang tid. Der sker intet, som indikerer, at han ikke står i spidsen af holdet i den kommende sæson.«

Med hensyn til Mourinhos vinterønske om tilgang af i hvert fald en central forsvarsspiller, kommenterer Peter Kenyon, at han »holder øje«.

»Men dette transfervindue er notorisk svært at finde forstærkninger i,« siger Chelsea-direktøren, hvis hold stadig er seks point efter United i Premier League - på grund af Henrys hovedstød.