Thiem slår forsvarende mester og stryger i stor finale

Dominic Thiem slog Alexander Zverev, og østrigeren møder dermed Stefanos Tsitsipas i finalen i ATP Finals.

Dominic Thiem var bedst, da han i semifinalen i ATP Finals slog tyske Alexander Zverev. Tony O''brien/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

London. Dominic Thiem kunne juble sent lørdag, da den 26-årige østriger spillede sig i finalen i ATP Finals med en sejr over tyske Alexander Zverev.

Thiem vandt opgøret i semifinalen mod den forsvarende mester med 7-5, 6-3, og han spillede sig dermed i en af de største finaler i karrieren, hvis man ser bort fra hans to finaler i French Open.

Søndag i O2 Arena i London skal Dominic Thiem møde den 21-årige græker Stefanos Tsitsipas, der tidligere lørdag besejrede Roger Federer.

Thiem og Zverev fulgtes ad i første sæt til 5-5, hvorefter Thiem servede sig foran.

Så skulle den unge tysker gøre det samme, men på anden sætbold lykkedes det Thiem at bryde, og så tog østrigeren første sæt 7-5.

Billedet var det samme frem til 2-2 i andet sæt, hvor Thiem servede sig foran og efterfølgende brød Zverev til 4-2-føring.

Så var kursen for alvor sat mod søndagens finale, men den 22-årige tysker bed fra sig i Thiems serv efterfølgende.

Han misbrugte dog to muligheder for at bryde, og i stedet bragte østrigeren sig foran 5-2.

Zverev gav sig dog ikke uden kamp og servede sig på 3-5, og så kunne Thiem i egen serv afgøre kampen og sikre finalepladsen.

Østrigeren har vist storform i London og ser frem til en finale mod Tsitsipas, der kan komme til at byde på masser af flot tennis.

- Enhåndsbaghændernes finale bliver det vel så! Vi er begge offensive spiller, og hans (Tsitsipas', red.) tennis er meget attraktiv at se på. Jeg elsker at se ham spille og ser frem til at spille mod ham igen, sagde Thiem efter kampen.

- Og jeg er meget glad for at spille her igen i morgen i den her fantastiske atmosfære.

/ritzau/