Tennisstjerner kæmper med skader før Australian Open

Hofteskade får Andy Murray til at trække sig fra Australian Open-optakt. Briten overvejer en operation.

Andy Murray var rejst til Brisbane, hvor han de seneste dage har trænet med henblik på et comeback. Men britens hofte er endnu ikke klar til at spille på højeste niveau, oplyser han tirsdag. Scanpix/Patrick Hamilton Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere af de største mandlige tennisstjerner kæmper med skader mindre end to uger før Australian Open.

Tirsdag har briten Andy Murray meldt afbud til denne uges Brisbane International, der fungerer som en af de sidste forberedelser før årets første grand slam-turnering.

»Det er meget skuffende, at jeg må trække mig fra Brisbane International.«

»Jeg var kommet hertil med intentioner om at få en stærk start på året, men mit hold og jeg føler ikke, at jeg er der, hvor jeg skal være for at konkurrere på højeste niveau,« siger Murray til turneringens hjemmeside.

Den 30-årige brite har bortset fra en opvisningskamp for nylig i Abu Dhabi ikke været i kamp siden Wimbledon sidste sommer på grund af hofteproblemer.

En operation kan i sidste ende komme på tale.

»Jeg har spillet træningssæt her i Brisbane med nogle af topspillerne, og uheldigvis er jeg ikke kommet op på det niveau, jeg gerne vil. Derfor må jeg vurdere mine muligheder.«

»Jeg kan fortsætte med at modtage behandling og give min hofte mere tid.«

»Operation er også en mulighed, men chancen for et godt resultat er ikke så god, og derfor er det mit andetvalg, og noget jeg gerne vil undgå.«

»Det er alligevel noget, jeg er nødt til at overveje, men jeg håber ikke, at der ender sådan,« siger briten.

Ud over Murray er det også usikkert i hvilken form, at verdensetteren Rafael Nadal samt Novak Djokovic og Stanislas Wawrinka møder op til Australian Open.

Ligesom Murray har Nadal meldt afbud til Brisbane International. Spanieren kæmper med en knæskade.

Djokovic døjer med en albueskade og har ikke været i kamp siden juli. Serberen har meldt afbud til en turnering i Qatar i denne uge.

2014-vinderen af Australian Open, Stanislas Wawrinka, har ikke været i aktion siden juli på grund af en knæskade, der for en stund fik ham til at overveje at indstille tenniskarrieren.

De lange pauser betyder, at Murray, Djokovic og Wawrinka er raslet ned på placeringer som henholdsvis nummer 16, 12 og 9 på verdensranglisten.

/ritzau/