Tennisspiller må skippe golf til fordel for sæsonfinale

Jack Sock avancerede 13 pladser på verdensranglisten med sejren i Paris og kommer med til sæsonfinalen.

Jack Sock havde planlagt en golftur, men skal i stedet spille med ved mændenes sæsonfinale i London. Scanpix/Christophe Archambault/arkiv
Læs mere
Fold sammen

Paris. I denne uge skulle tennisspilleren Jack Sock fra USA have byttet tennisketsjeren ud med golfkøller.

Sammen med tenniskollegaen og landsmanden John Isner skulle Jack Sock have svinget golfkøllerne på den berømte Augusta-bane i nærheden af Atlanta, men det bliver der ikke noget af.

Søndag vandt Jack Sock nemlig ATP-turneringen i Paris, og dermed kvalificerede han sig til tennisherrernes sæsonfinale i London. Det er han selv meget overrasket over.

»Jeg havde en golftur med Isner i Atlanta, som ville have været noget særligt.«

»Men jeg ser frem til at se ham til hans bryllup om nogle måneder,« siger Jack Sock til ATP World Tours hjemmeside.

Sejren ved turneringen i Paris betyder, at Jack Sock på mandagens opdaterede verdensrangliste avancerer 13 pladser til en placering som nummer ni.

Eftersom ranglistens nummer syv, schweizeren Stanislas Wawrinka, har meldt afbud til sæsonfinalen på grund af en skade, kniber Jack Sock sig akkurat med i feltet på otte spillere efter sin sejr i Paris.

»Da turneringen begyndte, havde jeg ingen anelse om, at jeg overhovedet kunne komme med til London,« siger Jack Sock ifølge nyhedsbureauet AFP.

»Det var slet ikke i mine tanker. Jeg ønskede blot at spille noget god tennis og så indlede tiden efter sæsonen,« siger amerikaneren.

De syv øvrige spillere i sæsonfinalen er Rafael Nadal, Roger Federer, Alexander Zverev, Dominic Thiem, Marin Cilic, Grigor Dimitrov og David Goffin.

Mændenes sæsonfinale bliver spillet fra 12. til 19. november i London.

/ritzau/