Tenniscanadier taberdømt: Hamrede bold i øjet på dommer

Denis Shapovalov fyrede i frustration en bold i hovedet på dommeren og tabte Davis Cup-kamp for Canada.

Weekendens Davis Cup-kamp i tennis mellem Canada og Storbritannien fik en yderst dramatisk og bizar afslutning sent søndag aften dansk tid.

Kampen fik Storbritannien som vinder, da den canadiske spiller Denis Shapovalov blev taberdømt i den altafgørende match mod Kyle Edmund.

Den 17-årige Denis Shapovalov havde netop slået bolden ud af banen, så han var bagud 3-6, 4-6, 1-2.

Det frustrerede ham i en grad, at han hev en bold op af lommen og hamrende den i høj fart i retning af kampens dommer, Arnaud Gabas, som uheldigvis blev ramt lige ved øjet. Dommeren blev siden bragt til hospitalet.

Shapovalov havde tilsyneladende ingen intentioner om at ramme dommeren, og han tog sig chokeret til munden, da han så bolden ramme dommeren.

Men skaden var sket, og teenageren blev diskvalificeret, så Storbritannien samlet vandt med 3-2.

- Jeg vil gerne undskylde over for dommeren. Det var uacceptabel opførsel af mig.

- Jeg skammer mig over at have ladet mit hold og land i stikken og kommer aldrig til at gøre noget lignende igen. Jeg vil lære af det, siger Shapovalov ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han blev efterfølgende forsvaret af holdkammeraten Vasek Pospisil samt den britiske Davis Cup-kaptajn, Leon Smith.

- Det er ærgerligt, at det skete, og jeg føler med den unge dreng, da han er et stort talent. Han har lært en barsk lektie, siger Smith.

Denis Shapovalov betegnes som et af sportens store talenter. Sidste år triumferede han i juniorturneringen ved Wimbledon.

/ritzau/