Tempomaskinen Asgreen vinder enkeltstart i Portugal

Den danske mester Kasper Asgreen viste sine evner inden for tempokørsel, da han vandt enkeltstart i Portugal.

Kasper Asgreen, der her ses efter triumfen i Flandern Rundt, fejrede lørdag sin professionelle sejr nummer ni individuelt i karrieren. Olivier Matthys/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Lagoa. Ingen kunne røre cykelrytteren Kasper Asgreen på 4. etapes enkeltstart i Volta ao Algarve.

Iført dannebrogstrikoten nåede Quick-Steps danske mester hurtigst gennem den 20,3 kilometer lange tidskørsel, som startede og sluttede i Lagoa på den portugisiske sydkyst.

26-årige Asgreen var tre sekunder hurtigere end Rafael Reis fra holdet Efapel og ni foran franskmanden Benjamin Thomas fra FDJ.

Det var Asgreens niende professionelle sejr i karrieren, og den første siden han sikrede karrierens største triumf i monumentet Flandern Rundt i begyndelsen af april.

Med præstationen avancerede han samtidig til tredjepladsen i løbet, som slutter søndag med en kuperet etape på 170,1 kilometer.

Danskeren er 21 sekunder efter Ethan Hayter fra Ineos-holdet.

Hayter blev selv nummer syv på etapen og bevarede førertrøjen, selv om han i et sving styrtede voldsomt og endte med at tabe mere end et minut til Asgreen.

Volta ao Algarve blev sidste år vundet af det belgiske stortalent Remco Evenepoel, men Quick-Steps stjerneskud er ikke til start i år.

I stedet er han med i Giro d'Italia, der begyndte lørdag.

/ritzau/