Teenager slukkede lyset for FCK i Parken

FC København blev udspillet i årets sidste hjemmekamp mod Atlético Madrid i UEFA Cuppen. Teenagestjernen Agüero viste, hvorfor han regnes som reinkarnationen af Maradona.

19-årige Sergio Agüero har lige fjernet håbet om et UEFA Cup-eventyr for FCK. Foto: Jeppe Michael Fold sammen
Læs mere

Årets sidste optræden i Parken blev en træls affære for FC Københavns trofaste publikum. Fra start af var der ellers lagt i kakkelovnen til en folkefest. I bedste argentinske tradition sejlede posevis af hvid konfetti med vinden indover resterne af grøn vegetation i Parken. Tribunerne var fornuftigt pakket af loyale FCK-fans, mens spillerne leverede den på forhånd annoncerede fight.

Den næstsidste kamp i UEFA Cup-gruppespillet skulle helst vindes for at sikre avancement til forårets knald-eller-fald-kampe. Men at det ville blive uhyggelig svært, stod ret hurtigt krystalklart for de godt 33.000 tilskuere. For selvom FCK-spillerne havde bolden meget, så foregik spillet i egne afskærmede rækker, mens bolden kun sjældent kom blot i nærheden af Atléticos målfelt. Når det endelig skete, faldt der ingen afslutninger.

Man fik hurtigt en grum fornemmelse i maven af, at Atlético var potentielt farlige, hver gang bolden var på spanske fødder. Og knap midtvejes i første halvleg blev de hvide københavnere første gang udspillet efter alle fodboldspillets skrevne og uskrevne regler.

Den vævre midtbanespiller Simão Fonseca opsnappede bolden midt på FCKs banehalvdel og siksakkede resolut og determineret op gennem det københavnske midterforsvar. Han brugte sine medspillere som bande i et godt gammeldags pinballspil og gled ubesværet igennem til en en-mod-en situation med målmand Jesper Christiansen. Når man som Simäo koster 150 mio. kroner var det naturligvis ingen sag i verden at trille bolden koldblodigt i mål ved den ene opstander.

FC København var på hælene, og halvlegen ud løb de forgæves rundt som hunde i et spil spanske kegler. Eneste reelle målchance tegnede Marcus Allbäck sig for ti minutter før pauseteen. Men afslutningen lod tilskuerne tilbage med det indtryk, at det var foden og ikke hånden, den sympatiske svensker har brækket.
FC København manglede tydeligvis en dynamo på midtbanen, og det er en gåde for denne signatur, at Libor Sionko fortfarende sidder og varmer bænken ved siden af træner Ståle Solbakken, når han to gange i sidste uge spillede godt – både i udekampen mod Lokomotiv Moskva og hjemme mod Brøndby.

En dobbeltudskiftning kort inde i anden halvleg af anonyme Morten Nordstrand med Ailton Almeida samt stillestående Rasmus Würtz med Sionko gav noget mere gejst og fremadrettet spil hos hjemmeholdet. Men efter en time slukkede en argentinsk teenager lyset i Parken.

19-årige Sergio Agüero, årets spiller i Maradonas hjemland, snød FCKs offsidefælde og afdriblede let og elegant Jesper Christiansen, og så forsvandt den sidste rest at UEFA Cup-eventyr op i den kolde københavnske aftenhimmel.
Trods det klare 0-2-nederlag har FCK fortsat muligheder i turneringen, hvis Solbakkens tropper får point fire dage før juleaften i årets sidste kamp i Aberdeen.