Team Palle foran skæbneår

Team Palle har store forventninger til 2007. Men samtidig erkender Mogens Palle, at nervøsiteten er lige så velvoksen som forventningerne før det, han selv kalder et sportsligt skæbneår.

I bedste fald kan Bettina og Mogens Palle om et år stå med fire store verdensmestre i deres boksestald. I værste fald er duoen uden en eneste bokser med et VM-bælte.

Der er med andre ord meget på spil i 2007, og derfor tøver 50-års jubilaren Mogens Palle heller ikke med at kalde det et »sportsligt skæbneår.«

Et år, hvor Mikkel Kessler og Anita Christensen skal forsvare deres VM-bælter. Hvor Spend Abazi skal ud i en stor VM-kamp for første gang. Og hvor Reda Zam Zam har fine muligheder for også at få et forsøg på at erobre en af de eftertragtede VM-bælter.

»Jeg har meget store forventninger til det kommende år, når man ser på resultaterne i 2006. Men samtidig er det da heller ingen hemmelighed, at der vil være flere sommerfugle i maven end normalt, når bokserne går i ringen. Det vil jo være et alvorligt slag for os, hvis alle vores bedste boksere taber. Det er ikke sådan, at vi bare lukker, hvis det sker, for vi har jo stadig en tv-aftale og unge talenter. Men det vil da betyde meget, det giver sig selv. Det er et sportsligt skæbneår for os,« siger Mogens Palle.

Kessler i nøglekamp
Han tøver ikke med at pege på Mikkel Kesslers dobbelte VM-kamp mod Librado Andrade fra Mexico som årets nøglekamp.

Dels fordi Kessler er boksestaldens i særklasse største aktiv. Dels fordi Mogens Palle har mange millioner investeret i supermellemvægteren efter den økonomiske sværvægtskamp mod Markus Beyer, hvor tyskeren tog små 10 millioner kroner med hjem fra Parken trods nederlaget. Men især fordi Librado Andrade ifølge Mogens Palle bliver en enddog meget stor udfordring for Mikkel Kessler.

Derfor forsøger Team Palle nu at hive kampen til Danmark for at give Kessler bedst mulige betingelser.

»Det handler jo om bedst muligt at beskytte vores investering. Vi var taberen i det spil i forbindelse med Beyer-kampen, fordi vi røg ind i balladen med tysk tv, så alle kunne se kampen gratis på tv. Nu fik vi selvfølgelig en dobbelt verdensmester. Men investeringen er risikabel, når kravet er, at Mikkel nu skal møde Andrade. For Andrade bliver en meget stor opgave, og hvis Mikkel taber den kamp, er det jo penge lige ud ad vinduet,« siger Mogens Palle.

Manageren forventer, at Kesslers VM-kamp bliver bokset i marts. Men allerede i begyndelsen af februar har Team Palle en VM-kamp på plakaten, når fjervægteren Spend Abazi skyder årets boksestævner i gang med sit møde med IBF-udfordrer, amerikanske Robert Guerrero.

»Vi er allerede i gang med træningen. Fra nu af står den for Spend bare på at træne, spise og sove,« siger træner Benny Jørgensen.

Det ligger også fast, at Anita Christensen skal forsvare sine titler, men endnu ikke mod hvem og hvornår. Drømmene rækker helt til USA, men foreløbig står den kun på træning uden sparring på grund af den flænge, hun pådrog sig i ansigtet ved det seneste Team Palle-stævne. Det udelukker et VM-forsvar tidligt i 2007.

I forhold til letmellemvægteren Reda Zam-Zam vurderer Mogens Palle også, at en eventuel VM-kamp mod eksempelvis WBA-mester Jose Antonio Rivera fra USA først bliver i slutningen af året. Rivera bokser nemlig allerede lørdag titelkamp mod landsmanden Travis Simms i Miami.