Team Discovery trækker sig

Cykelholdet Discovery Channels sportsdirektør bekræfter over for belgisk tv, at holdet opgiver at finde en sponsor til næste sæson.

Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

Discovery Channels sportsdirektør, Johan Bruyneel, har her til eftermiddag bekræftet over for den belgiske tv-kanal VRT, at cykelholdet trækker sig til næste sæson.

Det skriver telegrambureauet Reuters.

Ifølge Johan Bruyneel, som selv trækker sig som sportsdirektør, har det ikke været muligt at finde en ny sponsor, som erstatning for tv-kanalen Discovery Channel.

- Jeg havde kontakt til flere sponsor-kandidater, men situationen i sporten er så ringe, at ingen gider at involvere sig med os, sagde Johan Bruyneel ifølge Reuters.

Discovery Channel har i tre år sponsoreret cykelholdet, som er ejet af det amerikanske firma Tailwind, og har den syvfoldige Tour de France-vinder Lance Armstrong i ledelsen.

Men Discovery Channel har afvist at videreføre sponsoratet, selv om ledelsen afviser, at beslutningen har noget at gøre med de dopingsbeskyldninger, der klistrer til cykelsporten og holdets ryttere.

Lance Armstrong siger til sportinglife.com:

- Jeg tror ikke, at vi har set det sidste til denne organisation i sporten, men der er tydeligvis brug for forbedringer på mange niveauer - med en mere enig ledelse, før du vil se os tage springet ind i cykelsporten igen, siger Lance Armstrong.

Cykelholdet Discovery Channel og dets forløber, U.S Postal, har ellers domineret cykelsporten og i særdeleshed Tour de France de sidste mange år med otte Tour de France-sejre de sidste ni år.

Syv år i streg fra 1999 til 2005 lykkedes det Lance Armstrong at bevare tronen i Touren, og i år var det som bekendt Discoverys Alberto Contador, der løb med den samlede Tour-sejr.

Johan Bruyneel har før dagens melding fra Discovery Channel været sat i forbindelse med jobbet som sportsdirektør for det hollandske cykelhold Rabobank, der for en uge siden sagde farvel til sin sportsdirektør, Theo de Rooij.