Team Danmark-chef: Enestående resultat af Blume

Direktøren for Team Danmark, Lone Hansen, hylder Danmarks første OL-guldvinder i Rio.

Pernille Blume havde svært ved at fatte, at hun tog guld i kvindernes 50 meter fri ved OL i Rio. Reuters/Dominic Ebenbichler Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske svømmer Pernille Blume leverede en af de største danske OL-overraskelser nogensinde, da hun natten til søndag dansk tid tog guld i kvindernes 50 meter fri.

Godt nok kom Blume ind til finalen med bedste tid fra semifinalen, men alligevel var hun ikke blandt de største favoritter til sejren, og inden OL havde ingen spået hende en medaljechance.

Efter et skuffende OL for de danske svømmere ellers, leverede Blume den solstrålehistorie, som får Team Danmark til at finde de store superlativer frem.

- Det er et enestående resultat. Jeg er dybt imponeret, for det er vanvittigt svært at komme på podiet i international svømning, siger Lone Hansen, direktør for Team Danmark.

- Pernille er et lysende eksempel på, hvor vigtigt det er at have mennesket med i sin elitekarriere. Tillykke til dansk svømning og stort tillykke til Pernille.

Ikke nok med at Pernille Blume reddede den danske ære i OL-bassinet med sin guldmedalje, så sluttede det med mere dansk metal.

For sammen med Rikke Møller Pedersen, Mie Ø. Nielsen og Jeanette Ottesen tog Blume også bronze i holdkappen på kvindernes 4 x 100 meter medley en time efter sin guldtriumf.

- Det er så fortjent, at pigerne belønnes med en medalje. De har om nogen knoklet dag ind og dag ud for at komme på podiet. Nu er det lykkedes, og jeg kunne ikke være mere glad og stolt på deres vegne, lyder det fra Lone Hansen.

- Det er altså nogle af verdens største svømmenationer, de er oppe mod. Det viser også, at der foregår et fremragende elitearbejde i Dansk Svømmeunion.

/ritzau/