Team CSC kom ned på jorden

Både Carlos Sastre og Fränk Schleck kom hjem med favoritfeltet, men hjælperne viste ikke den ønskede styrke på Tourens første bjergetape.

Fabian Cancellara mistede lørdag den gule førertrøje i Tour de France, men det var der intet overraskende eller skuffende i. Til gengæld var det en anelse skuffende, at de to klassementryttere Carlos Sastre og Fränk Schleck stort set var overladt til sig selv.

- Vi havde da gerne set, at vi enten havde haft en mand med i udbruddet, eller at der havde siddet en eller to ved Carlos og Fränk i første gruppe. Men selv om jeg i går (fredag, red.) sagde, at det havde været nemt at forsvare trøjen den første uge, har det jo alligevel kostet kræfter. Det er ikke bekymrende endnu, men det kunne have været bedre i dag, sagde sportsdirektør Kim Andersen efter etapen.

Det var ryttere som David Zabriskie, Jens Voigt og Inigo Cuesta, Kim Andersen gerne havde set lidt mere til lørdag, efter som de blev sparet lidt i dagene op til den første bjergetape. Både Schleck og Sastre kom fint igennem lørdagens etape.

/ritzau/