Tavshed giver et års karantæne til Qatar-fodboldboss

Vicepræsident i Qatars Fodboldforbund bliver sat på sidelinjen med øjeblikkelige virkning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Zürich. Et højtstående medlem af Qatars Fodboldforbund har fået et års karantæne fra alle fodboldrelaterede aktiviteter på nationalt og internationalt niveau, fordi han nægter at afgive vidneforklaring.

Manden hedder Saoud Al-Mohannadi og er ud over sit hverv som vicepræsident i Qatars Fodboldforbund også vicepræsident i Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC).

Karantænen træder i kraft med øjeblikkelig virkning, meddeler Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) onsdag.

FIFA's Etiske Komité skriver på sin hjemmeside ikke, hvilken sag han nægter at vidne i, men blot at det er en sag "mod en tredje part".

I september kom det dog frem, at Al-Mohannadi var anklaget for at have nægtet at samarbejde med en kommission, der var i gang med at efterforske korruption.

Ud over at afsone karantænen skal Saoud Al-Mohannadi betale en bøde på 20.000 schweizerfranc (omkring 138.000 kroner).

Da Fifas undersøger i sagen i august anbefalede en karantænestraf til Saoud Al-Mohannadi på "mindst 2,5 år", sagde Qatars Fodboldforbund, at Saoud Al-Mohannadi havde forbundets fulde opbakning.

I september ville han således have stillet op til valget til en post i Fifas magtfulde Council, men Fifa gav ordre til, at AFC trak qatareren ud af kandidatfeltet. Det affødte markante protester.

Qatar er vært for VM i fodbold i 2022.

/ritzau/