Tacklingen: Prioriter Perez

33-årige Kenneth Perez har ytret ønske om et landsholdscomeback og bør udtages i morgen. Idet han og Tomasson kan gøre forskellen mod Spanien.

Lad bare nedtællingen begynde. Min kalender siger, at der er 12 dage til Århus-braget mod Spanien. Du ved, den kvalifikationskamp Danmark meget gerne skal vinde for at holde liv i EM-drømmen.

Selvfølgelig kan det lade sig gøre. Enhver med rød-hvidt hjerte kan tro på triumfen med fuld optimisme. Danmark er nogenlunde på rette vej efter det uafgjorte resultat i Sverige og sejren over Liechtenstein, mens Spanien vakler mere rent spillemæssigt.

En let sag bliver kampen dog ingenlunde. Der må nødvendigvis arbejdes for resultatet. Med en vis legemsdel ud af bukserne; med taktisk snilde.

Ligesom det var tilfældet i marts, hvor Danmark reelt styrede begivenheden i Madrid, det omvendte EM-kvalifikationsopgør, der godt nok skiftede karakter, da Niclas Jensen i det 20. minut modtog et rødt kort. Danmark havde forberedt sig eminent på hjemmeholdets taktik og den spanske træner Luis Aragonés’ manglende omstillingsevner, om man så kan skrive.

Hvilket besnærende gav pote, dansk overtag, småchancer og spanske frustrationer i den indledende fase. Ikke mindst takket være den forreste forsvarer, anfører Jon Dahl Tomasson, som styrede presspillet og lukkede af.

Netop Tomassons lederevner, hans timing og næse for den spanske firebackkædes svagheder er guld værd. Derfor bør Jon Dahl Tomasson atter agere som topangriber. Danmark vil ikke få noget godt ud af at stille op med Nicklas Bendtner eller Morten Nordstrand på den position. De to herrer har til gengæld alle gode chancer for at udvikle sig til jokere i slutfasen, hvor kampens taktiske bånd løsnes op.

Jesper Grønkjær samt Dennis Rommedahl, der begge viser god form, indtager kanterne – og vil ivrigt søge en-mod-en-situationerne med backerne. Sådan er det ikke urealistisk at regne Morten Olsens logik ud.

Landstræneren har tillige fået en tidlig julegave i skikkelse af 33-årige Kenneth Perez’ ønske om et comeback. For Kenneth Perez er den perfekte erstatning for Martin Jørgensen, som ikke når at ramme topformen i optakten til Århus-braget. Kenneth Perez besidder stor spilforståelse – og er øjeblikkeligt i forrygende form, målform og alt det der. Det oser af selvtillid, og Kenneth Perez udgør endvidere en langskudstrussel på Leon Andreasen-niveau.

Hvad der var hele årsagen til Kenneth Perez’ farvel i sommeren 2006, er vist aldrig kommet offentligheden for øre. Men Perez sagde selv, at »nu kan de unge få spilletid på landsholdet«.

Meget betænksomt og en aldeles ligegyldig pointe, når nationen hungrer efter blændende resultater, må man blot tilføje.

Mod Spanien har du, hr. Perez, bare at gøre det godt i rollen som 10’er lige bag Jon Dahl Tomasson.

Der er i hvert fald et eller andet rivende galt, hvis ikke Kenneth Perez udtages i morgen – 11 dage før dommeren fløjter op.