Sygdom driller Valgren før titelforsvar i belgisk klassiker

En virus har plaget Team Dimension Data, og Michael Valgren har også været ramt.

- Det er klart, at når man vandt løbet sidste år og kører med nummer et, så melder man ikke bare fra, siger Lars Bak om holdkammeraten Michael Valgren, der har været syg før Omloop Het Nieuwsblad. Benoit Tessier/Reuters Fold sammen
Læs mere

I flere uger har de belgiske aviser varmet op til denne weekend, når verdens bedste cykelryttere sendes ud på de flamske brosten til en ny sæson.

For flere falder det sammen med virus og sygdom, og blandt de ramte er sidste års vinder af Omloop Het Nieuwsblad, danske Michael Valgren, der dog er i bedring.

Det fortæller flere kilder, og det bekræftes af Valgrens holdkammerat Lars Bak på Team Dimension Data:

- Han har været syg hele ugen, og han er så kommet lidt ovenpå nu. Han havde en god følelse i dag (fredag), så nu må vi se, hvor meget energi han har i morgen.

Også nordmanden Edvald Boasson Hagen, som er det andet stærke kort på det sydafrikanske hold, har været syg. Han og belgieren Julien Vermote måtte udgå af Volto ao Algarve i sidste uge med virus.

Omloop køres for 74. gang, og Valgren er den hidtil eneste danske vinder.

Den 27-årige thybo, som er elsket i det cykelbegejstrede Belgien for sin angrebsiver, er ene rytter på den officielle plakat og på forsiden af løbsprogrammet. Så der er et vist pres på danskeren.

- Det er klart, at når man har vundet løbet sidste år, og når man kører med nummer et på trøjen, så melder man ikke bare fra, siger Lars Bak.

39-årige Bak skal som vejkaptajn på det sydafrikanske hold lede slagets gang. Han kører Omloop Het Nieuwsblad for niende gang. Men det er altid noget helt særligt at indlede sæsonen i Belgien.

- Det bliver vildt. Da vi kørte på ruten i dag (fredag) stoppede bilerne op, og man kan bare mærke, at folk er helt vilde. Nu går den rigtige sæson i gang, som man siger. Så det er altid med kriller i maven, fortæller Bak.

Opgaven bliver at få Valgren og Boasson Hagen så godt frem til finalen som muligt.

/ritzau/