Sydkorea dropper omstridt forbud mod høje udlændinge

Sydkoreansk basketball åbner atter dørene for udenlandske spillere, der måler mere end to meter i højden.

David Simon (til højre) var en populær spiller i sydkoreansk basketball, men med sine 201 centimeter er han for høj ifølge de nuværende regler. Billedet stammer fra amerikanerens tid i franske Strasbourg. Johanna Leguerre/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Tårnhøje udlændinge er atter velkomne i sydkoreansk basketball.

Korean Basketball League (KBL) har besluttet at droppe et omstridt forbud mod spillere, der rager mere end to meter i vejret, mindre end et år efter at det blev indført.

»Vi føler, at forbuddet er ude af trit med tiden, og der har været mange klager over, at ligaen begrænser holdenes frihed,« siger en KBL-embedsmand til nyhedsbureauet AFP.

Reglen blev indført for at beskytte de lokale spillere, der typisk ikke kan matche de importerede udlændinge i højden.

Derfor blev det besluttet, at hvert hold måtte have to udlændinge, hvoraf den ene skulle være under 186 centimeter, mens den anden skulle være lavere end to meter.

Kritikken var dog hård fra start, ikke mindst fra de koreanske basketballfans, fordi forbuddet tvang klubberne til at skille sig af med de populære udenlandske spillere, der havde skabt sig et navn i ligaen.

Det gjaldt blandt andet amerikaneren David Simon, der måtte rejse videre til den japanske liga, fordi han med sine 201 centimeter var to centimeter for høj.

Fra den kommende sæson bliver alle højderestriktioner droppet. Hver klub må dog stadig maksimalt have to udenlandske spillere.

/ritzau/