Sydafrikas mange fejl kostede dyrt i dødens pulje

algeria-jubel
Algeriet kunne juble over 3-1 sejren, mens Sydafrika kun kunne takke sig selv for, at det blev til et nederlag i første runde i dødens pulje.
Læs mere
Fold sammen

African Cup of Nations har igen år fået ry for at være en turnering med en masse kedelige uafgjorte kampe mellem hold, der savner dygtige individualister og ikke formår at spille underholdende fodbold. Men det blev gjort til skamme, da Algeriet mandag aften sænkede Sydafrika 3-1, og dermed bragte sig i spidsen af den gruppe, der på forhånd er blevet 'dødens pulje' på grund af den stærke sammensætning, der også inkluderer Senegal og Ghana.

Sydafrika var ellers på vej mod en sikker sejr og tre point, da alt gik galt for Bafana Bafana midt i anden halvleg.

Efter 0-0 ved pausen bragte Thuso Phala sydafrikanerne foran fem minutter inde i anden halvleg efter smukt opspil, der inkluderede en hælaflevering fra baglinjen. Og bare fire minutter senere kunne Tokole Rantie formentlig have afgjort kampen, hvis han havde scoret på et korrekt dømt straffespark, men i stedet hamrede han bolden på overliggeren.

Herefter havde begge hold gode chancer, inden det næste mål faldt efter 68. minutter. Og her fortsatte den sydafrikanske ulykke, da Thulani Hlatshwayo fik sat hovedet på et indlæg, og bolden gik i en bue ind over hans egen målmand, Darren Keet, der til daglig spiller i belgiske Kortrijk.

Fire minutter senere var den gal igen for sydafrikanerne. Napoli-forsvareren Faouzi Ghoulam slap fri inde i feltet og hamrede bolden ind, nærmest gennem hænderne på den sydafrikanske keeper. Og helt galt gik det for stakkels Darren Keet i målet, da Islam Slimani med bare otte minutter skød langt udefra. Bolden slap på forunderlig vis under Keet, som burde have reddet forsøget uden større problemer. En passende afslutning på et underholdende drama, hvor sydafrikanerne selv var skyld i, at sejren gled ud af hænderne på dem.

Resultatet efterlader Algeriet og Senegal i spidsen af dødens pulje med tre point hver efter senegalesernes 2-1 sejr tidligere på aftenen, mens Sydafrika og Ghana skal vinde deres to resterende kampe, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at gå videre. På fredag møder Ghana Algeriet, mens Sydafrika skal forsøge at finde tilbage på sporet mod Senegal.