Swansea-journalist dømmer Laudrup færdig i England

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter fyring i Swansea er Laudrup ikke længere et emne for de engelske topklubber. Det vurderer en walisisk journalist med stort kendskab til Swansea.

- Det gode renomme og navn, Laudrup fik sig i England efter sidste sæsons succes med Swansea, har lidt meget skade siden. Så meget skade, at han bestemt ikke længere er et emne hos de engelske topklubber. Umiddelbart tror jeg ikke, at nogen engelske klubber nu tør samle Laudrup op og tilbyde ham et job, siger Daffyd Pritchard fra South Wales Evening Post til BT tirsdag aften.

Det var ventet, at Laudrup ikke ville være at finde i Swansea efter denne sæson, men timingen for fyringen, kom som en stor overraskelse i det walisiske.

- Det er meget overraskende. Jeg havde ikke regnet med, at klubben ville fyre ham nu. Det er en mærkelig timing med lørdagens lokalopgør i vente.

- Den eneste forklaring, jeg kan give dig, er at forholdet mellem Huw Jenkins og Laudrup må været nået til et så anstrengt stadie, at klubben ikke så nogen anden løsning, end at afskedige ham med omgående virkning.

Michael Laudrups glansbillede i offentligheden, hvor danskeren rolige ageren indgyder meget respekt, kan været en noget anden historie bag kulissen. Staben omkring Laudrup er således en helt anden størrelse at håndtere, fortæller han:

- På overfladen er han både intelligent og velformuleret. Men Laudrups helt store problem er ikke så meget sig selv. Bayram Tutumlu ødelagde meget for Laudrups position i klubben, da han i sommer blev uvenner med alt og alle i bestyrelsen. Erik Larsen og flere andre medlemmer fra Laudrups stab har også været svære at samarbejde med for klubbens øvrige stab, og det rammer nu Laudrup selv, lyder det fra Swansea-journalisten.