Sveriges håndboldherrer afværger fiasko i stort OL-drama

Bahrain førte i det meste af anden halvleg, men Sverige vandt 32-31 efter et stort drama ved OL.

Bahrain pressede Sverige til det yderste takket være fremragende keeperarbejde og effektivt angrebsspil. Daniel Leal-Olivas/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sveriges håndboldherrer lagde som ventet ud med en sejr over upåagtede Bahrain ved OL i håndbold.

Men det blev absolut ikke så let og ligetil for svenskerne som spået før kampen.

Sverige vandt således 32-31 efter en meget dramatisk afslutning, hvor den svenske keeper Andreas Palicka til allersidst reddede et straffekast og sikrede favoritsejren.

Bahrain førte kampen i det meste af anden halvleg – ikke mindst takket være fremragende keeperarbejde af Mohamed Abdulhusain, der strålede med mange vigtige redninger.

Omvendt fik de to svenske keepere ikke fat i meget, før Palicka til sidste alligevel reddede VM-finalisten.

Sverige startede opgøret glimrende og førte flere gange med fem mål i første halvleg, men frem mod pausen skiftede momentum.

Bahrain gik fra 12-15 til pauseføringen 18-16 på kort tid, og det gav svenskerne noget at tænke over i omklædningsrummet.

Den svenske defensiv var dog også i anden halvleg temmelig usikker, og spillet var fejlfyldt. Omvendt kløede Bahrain på med stor iver, efterhånden som sensationen lurede.

Men i opgørets sidste minutter viste Sverige den største skarphed i begge ender, og Bahrain må nøjes med at have været tæt på sensationen.

I samme gruppe spiller Danmark senere lørdag mod værtsnationen, Japan, mens Portugal møder Egypten. De fire bedste hold fra seksmandsgruppen går videre til kvartfinalerne.

/ritzau/