Svenske spillere: Vi endte i chok efter spansk forsvarsfidus

De svenske spillere formåede ikke at finde løsning på ændret spansk taktik i finale ved håndbold-EM.

Den svenske målmand Mikael Appelgren var skuffet efter finalenederlaget til Spanien. Reuters/Antonio Bronic
Læs mere
Fold sammen

Zagreb. Sverige havde egentlig grebet om Spanien i finalen ved håndbold-EM i Kroatien.

Men da svenskerne førte 10-7 efter 21 minutter, ændrede spanierne forsvarssystem, og det knækkede svenskerne.

Med et nyt 5-1-forsvar og målmandslegenden Arpad Sterbik i buret fik spanierne overtaget og vandt de følgende 29 minutter med 17-6.

- Vi havde ingen løsning på deres modbydelige, offensive forsvar, siger Mattias Zachrisson efter kampen ifølge Aftonbladet.

- Vi blev lidt trætte i benene og hovederne. Vi var ikke forberedte på, at det ville koste os så meget at løse det, siger Mikael Appelgren.

- Vi begyndte at tøve, og når man gør det mod Spanien, så bliver det dyrt. Da de trak fra med så mange mål, så endte vi i chok, tilføjer han.

Træner Kristján Andrésson tog en tidlig timeout for at standse den svenske blødning. Men intet hjalp.

- De arbejdede hårdt i forsvaret og bremsede vores angrebspil hele tiden, siger Andrésson efter kampen, der endte 29-23 til Spanien.

Den svenske træner har gennemført et stort generationsskifte på landsholdet. EM på hjemmebane i 2020 og OL samme år er det store mål for holdet.

- Vi var det yngste hold i semifinalerne og havde mindst rutine. Vi har fået meget erfaring med herfra, siger Kristján Andrésson.

- Vi må se, hvor vi er ved VM i 2019, men jeg har allerede sagt, at fra 2020 vil vi være et top 4-hold inden for et par år, siger han til Aftonbladet.

/ritzau/