Svensk skytte: Danmark har verdensklasse på alle pladser

Det svenske spil har ikke flydt helt som håbet, siger Simon Jeppsson, der selv har haft et godt EM.

Simon Jeppsson har scoret 21 gange i Sveriges første seks kampe. Reuters/Marko Djurica Fold sammen
Læs mere

Unge Simon Jeppsson har med sin skudstyrke været et af Sverige positive indslag ved EM i håndbold, hvor han har scoret 21 gange.

Venstrebacken er i Flensburg-Handewitt klubkammerat med en håndfuld danske EM-spillere, og han regner med at få sin sag for i semifinalen mod Danmark fredag aften.

»Danmark har verdensnavne på alle positioner. Det er bare at remse navnene op fra højre mod venstre. Det er jo alle sammen verdensklassespillere, der spiller på de bedste hold i verden,« siger han.

»Samtidig ser det ikke ud til, at danskerne er alt for afhængige af enkelte spillere, men spiller som et hold.«

»De spiller et klassisk skandinavisk spil, som også både vi og Norge anvender. Det er meget fokuseret på forsvarsspillet og hurtige kontrastød. Det bliver en heftig kamp«, forudser Simon Jeppsson.

Det svenske hold har haft et blandet EM med tre sejre og tre nederlag.

Holdet indledte turneringen med en overraskende dukkert mod Island, men har også præsteret at vinde klart over værterne fra Kroatien.

»I de seneste kampe har vi brændt for mange store chancer. Det er det, vi skal have rettet til. Kroatien-kampen var en fuldtræffer, men derudover har vores spil måske ikke flydt helt, som jeg havde forestillet mig.«

»Men vi har også mødt rigtig gode hold som Frankrig og Norge, og nu er der en kamp tilbage, før kan vi stå i en EM-finale«, siger den 22-årige skytte.