Svensk Premier League-feber

Henrik Larsson får nu debut for Manchester United, mens ellers pensionerede Magnus Hedman for første gang skal vogte buret hos Chelsea.

I mange år har det været Arsenals Fredrik Ljungberg, som fra svensk side har fået allermest opmærksomhed, når det gælder den engelske Premier League. Men det bliver der nok lavet gevaldigt om på i den kommende weekend.

For i weekendens FA Cup-runde er der tale om svenske debuter på vinterens suverænt to bedste engelske hold. Ifølge den svenske avis Aftonbladet har Manchester United-manager Alex Ferguson bekræftet, at Henrik Larsson får debut mod Aston Villa på lørdag, lige som den tidligere landsholdsmålmand Magnus Hedman via avisens kilder i England er sikker på at få debut for Chelsea dagen før, mod Macclesfield fra den fjerdebedste række.

Begge svenskere kom til England tidligere på vinteren, og det er forståeligt, at de følges med stor interesse på den anden side af sundet. Det svarer nogenlunde til, at Stig Tøfting og Ebbe Sand var kommet til de to engelske topklubber. For den 33-årige Magnus Hedman havde allerede før denne sæson trukket sig tilbage, mens den to år ældre Henrik »Henke« Larsson var i gang med at drosle ned i Helsingborg, hvor han oprindeligt kommet fra, og som han skal tilbage til midt i marts.

Når Magnus Hedman pludselig er tilbage på fodboldscenen igen, skyldtes det, at Chelsea, da både Peter Cech og Carlo Cudicini i efteråret blev skadet, havde brug for en reserve for Henrique Hilario. Vel at mærke en keeper, der ikke var på kontrakt noget sted, idet transfer-vinduet endnu ikke var åbent.

Henrik Larsson blev indkaldt som en ekstra gardering, og da franske Louis Saha blev skadet forleden, er der altså nu ganske meget brug for svenskerens målnæse.

P.t. fører Manchester United Premier League med 52 point. Chelsea har seks point mindre.

Sent tirsdag aften havde de ellers mulighed for at hale ind på »de røde djævle«, men manager José Mourinhos tropper måtte nøjes med 0-0 ude mod Aston Villa.

Dermed er der tale om den hårdeste konkurrence om førstepladsen i de senere år. Efter 22 runder i fjor havde Chelsea 61 point på førstepladsen og hele 14 point ned til de nærmeste forfølgere fra Liverpool, og året forinden havde Chelsea 55 point efter 22 runder, mens Arsenal havde 48.

En stor årsag til, at Chelsea har vundet Premier League de to seneste sæsoner, har været storspil af Peter Cech, men på grund af et kraniebrud har han ikke været i aktion siden den 14. oktober 2006. Men det er langt fra kun hans fravær, der har medført, at Chelsea i denne sæson ikke har været lige så urørlig som de foregående sæsoner. Eksempelvis har nye spillere som Michael Ballack og Andrei Shevchenko langt fra levet op til de store forventninger.www.aftonbladet.se

Læs mere Henrik Larsson og Magnus Hedman