Svensk legende skal træne Landin & co.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Svenske Tomas Svensson afløser Claes Hellgren som målmandstræner for det danske herre håndboldlandshold.

De sidste aftaler faldt på plads under et møde i Silkeborg tirsdag eftermiddag, skriver Dansk Håndbold Forbund, DHF, i en pressemeddelelse. Tomas Svensson har en stor karriere bag sig med 327 landskampe for det svenske landshold, to verdensmesterskaber og fire europamesterskaber.

Derfor er der naturligvis glæde hos sportschef Ulrik Wilbek.

- Jeg synes, det er utroligt glædeligt, at vi fortsat har en af de største kapaciteter i verden til at tage sig af vores målmænd, siger DHFs sportschef.

- Sammen med Hellgren er Tomas Svensson den ypperste eksponent for den svenske målmandsskole, og man kan med rette sige, at vi har haft held til at indgå en aftale med verdens bedste målmandstræner i sin generation. Det er virkelig et scoop, lyder det fra Ulrik Wilbek.

Svenskeren har allerede et godt kendskab til de danske landsholdsmålmænd, da han i sidste sæson var målmandstræner for Niklas Landin i Rhein Neckar Löwen. I denne sæson er han så i SC Magdeburg, hvor Jannick Green spiller.

Derfor ser han også frem til at arbejde sammen med det danske landshold.

- Jeg er meget taknemmelig over, at man har peget på mig som målmandstræner for et af verdens bedste landshold, og jeg glæder mig meget til at forsøge at føre Claes Hellgrens arbejde videre, siger Tomas Svensson.