»Svennis« svendeprøve i det engelske

Sven-Göran Eriksson har fyldt pokalskabet hos hold på kontinentet, men krydsede så kanalen og blev hovedarkitekt bag fem års dårligdom for det engelske landshold. »Jeg søger ikke revanche,« siger den ny Manchester City-træner.

Sidst trænerlegenden Sven-Göran Eriksson stod i spidsen for et engelsk fodboldhold, gik det knap så godt, som svenskeren havde håbet på.

Det mundede nemlig hverken ud i stor triumf eller tilsvarende i de fem år, Sven-Göran Eriksson havde magten over landsholdet »Three Lions«.

59-årige Sven-Göran Eriksson bedyrer imidlertid, at der på trods af den begrænsede succes som engelsk landstræner ikke er revanche-overvejelser bag engagementet i Manchester City, der i dag indleder Premier League-sæsonen på udebane mod West Ham.

»Jeg søger ikke revanche, jeg skal ikke bevise noget. Jeg savnede blot klubfodbolden, og Manchester City er en klub med store ambitioner,« siger Sven-Göran Eriksson til det svenske nyhedsbureau TT.

I den kontekst er det også værd at huske, at Sven-Göran Eriksson tidligere i trænerkarrieren sejrede med blandt andet IFK Göteborg, Benfica, Sampdoria og Lazio.

I Manchester City får Eriksson assistance af den tidligere FC København-træner Hans Backe, og makkerparret har handlet godt ind i sommerens løb for over 440 millioner kroner faktisk.

Hans Backe har i øvrigt kun roser tilovers for sin chef.

»Han (Eriksson, red.) er utrolig rolig i stressede situationer. Det er meget værdifuldt. Især i denne situation, hvor nye spillere hele tiden kommer ind, og vi endnu ikke ved, hvem der skal spille på holdet,« siger Hans Backe til TT.

Manchester City, lillebror i byen med United i skikkelse af de store, sluttede på 14. pladsen i sidste sæson, hvilken placering svenskerduoen ønsker at forbedre.

Hele otte nye spillere, en italiener, to brasilianere, en kroat, to bulgarere, en schweizer og en spanier, vil hjælpe til. Og Sven-Göran Eriksson er optimist ikke mindst fordi det lykkedes at spille lige op med Valencia i en testkamp for nylig.

Det er i øvrigt over 20 år siden, Manchester City-spillerne senest løftede et trofæ i vejret. Vi skal tilbage til 1976, hvor Liga Cuppen kom i hus.

Om de mange nye kræfter og svenskerne ved trænerroret kan gøre en forskel, det vil tiden vise.