Svært at få OL-billetter

Det er ikke let for sportsinteresserede danskere at få billetter til OL i Beijing næste år. Kineserne beholder de fleste af billetterne selv.

Der bliver ikke mange dannebrogsflag på tribunerne under ved OL i Beijing næste år. Det er i hvert fald enormt svært for danskere at få del i de mange billetter, der allerede nu er sat til salg.

Det bekræfter OL-chef i Danmarks Idræts-Forbund og kommende Chef de Mission for den danske delegation i Kina, Jesper Frigast Larsen, over for Berlingske Tidende.

- Kineserne har reserveret en stor del af billetterne til hjemmemarkedet. De vil have, at tv skal vise en kinesisk folkefest, ikke udlændinge eller tomme tribuner, siger Frigast Larsen, der selv har problemer med at skaffe adgang til sine officielle gæster, herunder Kronprinsen. Han håber, at klager fra flere andre lande kan være med til at skaffe større billetkvoter til blandt andre de danske købere.

Billetterne er med vilje af arrangørerne prissat meget billigt, så den almindelige kineser også har råd til at være med.

/ritzau/