Svær VM-målsætning for dansk badminton

Danmark har en målsætning om at vinde to medaljer ved VM i badminton i Kuala Lumpur. Og det kan blive svært nok endda, vurderer flere spillere.

Målsætningen hedder to medaljer. Men det kan godt være, at en enkelt vil være et tilfredsstillende facit for danskerne til VM i badminton, som begynder mandag i Kuala Lumpur i Malaysia.

- Jeg tror, vi skal være tilfredse, hvis vi får én medalje med hjem, siger herresinglespilleren Kenneth Jonassen. Hans holdning deles af Peter Gade, som i lighed med Jonassen er seedet til kvartfinalen.

- Jeg er enig i, at én medalje er en sandsynlig målsætning, og to medaljer må være en mere optimal målsætning. Men der kan ske mange overraskelser til et VM, så man ved aldrig, hvordan det udvikler sig, siger Peter Gade.

Danmark er blot seedet til en enkelt semifinale i de fem rækker, nemlig i herredouble ved den rutinerede konstellation Jens Eriksen/Martin Lundgaard. Sidstnævnte har imidlertid været generet af en rygskade siden januar, og han måtte derfor holde 14 dages træningspause under træningsforberedelserne op til VM.

- Jeg regner ikke med, at jeg skal stå med guldmedaljen, men vi spiller for at komme frem til de afgørende kampe, siger Martin Lundgaard.

/ritzau/